Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.00 u) Donderdag, 23 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; overlastveroorzakers aangehouden
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond bij een controle-actie in het in de Heerlense binnenstad en omgeving totaal zon vijftigtal verdachten aangehouden en geverbaliseerd. Daarbij gaat het ondermeer om overtredingen varierend van overtredingen terzake de Algemene Politieverordening (hinder/zich doelloos ophouden in portieken, drankgebruik in het openbaar etc.), terzake de Opiumwet (drugsgebruik, drugsdealen, bij zich hebben van drugs etc.) terzake de Vreemdelingenwet, prostitutie buiten het daarvoor aangewezen en bestemde gebied, negeren van eerder opgelegde gebiedsontzeggingen, terzake verkeersovertredingen tot het opgeven van een valse naam. Totaal werden 42 gebiedsontzeggingen opgelegd en werden een tweetal vreemdelingen voor nader onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingendienst van de politie.

Brunssum; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdag in een woning aan de Kleikoelen in Brunssum trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan met totaal ruim 150 hennepplanten. Daarnaast lager er hennepplanten te drogen. Alle hennepplanten werden samen met de aangetroffen apparatuur inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie werd een boete opgelegd van 1.600,- Euro die meteen werd betaald. Overigens schakelde de politie ook Essent in (aanwijzingen dat met de electriciteitsmeter is geknoeid). Die (Essent) legde een voorlopige aanslag op 1.000,- Euro die meteen moest worden betaald.

Kerkrade; ingebroken
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Vinkerdwarsstraat in Kerkrade. De inbreker is via de achterzijde de woning binnengedrongen en heeft sieraden, cds en een spelcomputer gestolen. Getuigen zagen nog juist de inbreker het perceel verlaten en er vandoor gaan. Bij de politie is aangifte gedaan en stelt een nader onderzoek in.
Bewoners van een woning aan de Korte Maar in Kerkrade ontdekten afgelopen woensdagnamiddag bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een muziekinstrument (een tuba) gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 23-05-2002 '
Lees ook