Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Zondag 23 juni 2002

Maastricht, inbreker rijdt in op politieagent:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is zondagmorgen 23 juni 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een bedrijfsinbraak en het inrijden op een politieagent.
Zondagmorgen omstreeks 00.45 uur vond een inbraak plaats in een bedrijf gevestigd aan de Arrestruwe te Maastricht. De daders zouden volgens een getuige zijn weggereden in een witte personenauto. Meerdere surveillance-autos van de politie werden door de regionale meldkamer naar de plaats van de inbraak gestuurd. De sirene van het inbraakalarm van het betreffende bedrijf bleek in werking. Een van de controleerende politieagenten werd plotseling geconfronteerd met een vanaf de Toustruwe naderende witte personenauto van het merk Opel Kadett waarin drie personen zaten. Aan de bestuurder van de auto werd een stopteken gegeven maar deze verhoogde zijn snelheid en reed in op de politieagent. Deze moest het vege lijf redden door opzij te springen. Hij werd niet geraakt door de vluchtende auto. Deze ging er daarna met hoge snelheid vandoor. De auto wist een flinke voorsprong te nemen en het zichtcontact was even niet meer aanwezig. Kort daarna werd de vluchtauto rijdend aangetroffen op de Clavecymbelstraat te Maastricht waarna een achtervolging plaatsvond. Op de Peter Huyssenslaan werd de auto tot stoppen gedwongen en kon de bestuurder, de 30 jarige inwoner van Maastricht, als enige inzittende worden aangehouden. Hij werd voorzien van handboeien naar het politiebureau overgebracht waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. In de auto werd een computer en een toetsenbord aangetroffen alsmede een losse autoradio. Of deze uit het bedrijf gevestigd aan de Arrestruwe afkomstig zijn moet nog worden onderzocht. Een poort van het bedrijf, welke toegang geeft tot de bedrijfsruimte, bleek geforceerd te zijn.
Waar de twee andere personen, die in de auto gezeten hadden, gebleven zijn is niet bekend geworden. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Valkenburg, autodief onder invloed:
De politie heeft zondagmorgen 23 juni 2002 op de Hekerweg te Valkenburg een 31 jarige inwoner van Hulsberg aangehouden wegens het rijden onder invloed in personenauto die van diefstal afkomstig bleek te zijn.
Het alcoholgebruik van de bestuurder bleek omstreeks 06.30 uur op de Hekerweg waar de bemanning van een surveillance-auto van de politie tot controle overging. Bij het eerste contact bleek de bestuurder alcohol gedronken te hebben hetgeen een alcoholblaastest bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van
1.5 promille. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. Bij controle van het voertuig bleek het kenteken niet op naam te staan van de verdachte. Gebeld met de eigenaar kwam deze tot de ontdekking dat zijn auto de afgelopen nacht voor zijn woning vanaf de Nieuweweg te Valkenburg gestolen werd. Verdacht van de diefstal werd de 31 jarige inwoner van Hulsberg ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 23-06-2002 '
Lees ook