Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 24 maart 2003) Maandag 24 maart 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Een 32 jarige bromfietsbestuurder uit Maastricht is zondagavond 23 maart 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij reed op zijn bromfiets slingerend over de Rijksweg te Eijsden in de richting van Gronsveld. Bij controle van een politiepatrouille bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de alcoholblaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar de bestuurder een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan tussen 2.0 en 2.1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een politiepatrouille zag maandagmorgen omstreeks 00.40 uur een personenauto slingerend over de Terblijterweg te Maastricht rijden. Bij een daarop volgende controle bleek dat de 31 jarige bestuurder woonachtig te Cadier en Keer alcohol gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner van Cadier en Keer werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zondagavond omstreeks 22.40 uur reed een 49 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Bemelen over het trottoir van de Pieterskade te Maastricht. De bestuurder kon zich slechts met grote moeite in evenwicht houden en werd daarop door de politie gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek de oorzaak te zijn. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een uitslag aangaf van bijna 1.7 promille. Tegen de bestuurder werd daarop proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, gewonden bij verkeersongevallen.
Een 50 jarige motorrijder woonachtig te Maastricht is zondagmiddag 23 maart 2003 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Menuetstraat te Maastricht.
De motorrijder reed omstreeks 13.15 uur over de Menuetstraat waar uit parkeerstand een personenauto plotseling wegreed. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed tegen de wegrijdende personenauto aan. Door de aanrijding kwam hij ten val en bleef gewond op het wegdek liggen. Door ambulancepersoneel werd eerste hulp ter plaatse verleend waarna hij met onbekende verwondingen (vermoedelijk letsel in zij en buik) overgebracht werd naar het ziekenhuis te Maastricht.
De motor diende door een bergingsbedrijf afgevoerd te worden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Zondagmiddag 23 maart 2003 is een 66 jarige inwoonster van Maastricht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meerssenerweg te Maastricht.
De inwoonster van Maastricht zat als passagier in een taxibusje dat kort voor de verkeerslichten met Marienwaard te Maastricht van achteren werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van deze laatste auto, een 25 jarige inwoner van Berg en terblijt, had het taxibusje geen vaart zien minderen en reed er van achtereen tegen op. Een van de in het taxibusje aanwezige passagiers kwam in het busje ten val en brak daarbij haar pols. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht waar zij aan haar opgelopen letsel werd geholpen. De personenauto raakte dermate ernstig beschadigd dat een bergingsbedrijf de auto moest wegslepen.

Valkenburg, diefstal motor.

Een 29 jarige inwoner van Tilburg heeft zondagmiddag 23 maart 2003 bij de politie in Valkenburg aangifte gedaan van de diefstal van zijn motor. Hij parkeerde zijn eigendom omstreeks 11.30 uur op het Geulpark te Valkenburg en keerde omstreeks 16.30 uur terug. Zijn motor trof hij echter niet meer aan. Deze bleek gestolen te zijn. Op de plaats waar de motor geparkeerd had gestaan trof hij zowel een opengebroken remschijfslot als een opengeboorde cilinder van het stuurslot aan. De motor werd meteen internationaal gesignaleerd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 24-03-2003 '
Lees ook