Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.40 u) Dinsdag, 25 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; uithaal in gezicht
Een 35-jarige man uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot doodslag. Bleek dat er afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.30 uur op de Bongerd in Heerlen tussen een aantal personen om nog niet geheel duidelijke redenen een ruzie was waarbij iemand plotseling met een mes uithaalde in het gezicht van het Heerlense slachtoffer. Die liep daarbij in het gezicht, van mondhoek tot oog een snee op die in het ziekenhuis in Heerlen moest worden gehecht (waarna hij weer kon vertrekken). De politie stelt een onderzoek in, ook naar de identiteit van de messentrekker.

Heerlen; toezicht Heerlense binnenstad
De politie heeft afgelopen maandag bij toezicht in en rond de Heerlense binnenstad totaal een vijftiental personen bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overtreden van eerder opgelegde gebiedsontzeggingen, het zich doelloos ophouden in portieken en raamnissen, fietsen in voetgangersgebied/zone tot het dealen c.q. voorhanden hebben van verdovende middelen. Zo heeft de politie maandagmiddag op de Laanderstraat een 21-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van handel c.q. in bezit hebben van verdovende middelen. De politie zag een groepje personen staan waarvan zij vermoedde dat er een drugsdeal plaatsvond. Bij nadere controle van de verdachte bleek die twee gram heroine bij zich te hebben. Die werden samen met het geld dat de verdachte bij zich had (Euro 1.230,--) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; in auto met gestolen kentekenplaten
De politie heeft afgelopen maandagavond op de Provincialeweg N281 in Heerlen de twee inzittenden van een auto aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij nadere controle bleken de kentekenplaten van de auto waarin het tweetal zat, als gestolen stonden gesignaleerd. De auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De beide inzittenden / verdachten, twee mannen (28/31) uit het Duitse Leverkusen werden ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; bekeurd
Bij controles en toezicht afgelopen maandagmiddag op ondermeer de Akerstraat, Lindeplein en Koutenveld in Brunssum heeft de politie totaal 20 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.

Kerkrade, auto uitgebrand.
Op de Dominiale Mijnstraat in Kerkrade is maandagmiddag 24 maart een personenauto geheel uitgebrand.
Omstreeks 17.20 uur reed de 22 jarige inwoonster van Aken over de Dominiale Mijnstraat in Kerkrade. Plotseling merkte dat er rook en vlammen onder de motorkap van haar auto vandaan kwamen. Zij zette haar deze onmiddellijk aan de kant van de weg en waarschuwde met haar GSM de brandweer. De vrouw en haar passagier moesten met lede ogen aanzien dat de auto direct in lichterlaaie stond. De ter plaatse gekomen brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Niemand liep letsel op en er ontstond ook geen schade voor anderen.

Kerkrade, inbraak winkelpand.
Maandagavond kreeg de politie een melding dat in een winkel aan de Theaterpassage in Kerkrade een etalagekraak gepleegd werd. Ter plaatse gekomen zag de patrouille dat de etalageruit vernield was. Bij nader onderzoek bleken meerdere cameras weggenomen te zijn. Omstreeks 23.30 uur kwam bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat een etalagekraak gaande was. Een passant was getuige van het voorval en zag hoe de dader via een gat in de ruit naar binnen kroop en kort daarna door datzelfde gat weer naar buiten kwam en verdween. Samen met de eigenaar van deze zaak werd een nader onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat er in ieder geval een aantal cameras waren verdwenen, maar het precieze aantal en welke andere goederen mogelijk ook meegenomen waren kon op dat moment niet worden vastgesteld. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. De dader wist te ontkomen en de politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-03-2003 '
Lees ook