Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-05-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 17.00 u) Zaterdag, 25 mei 2002

District Sittard

Sittard; bekeurd
De politie heeft afgelopen vrijdag tijdens een politiepatrouille in het Sittardse totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van ondermeer het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, het niet dragen van de autogordel tot het rijden door het rode verkeerslicht.

Sittard; amokmaker aangehouden
De politie heeft afgelopen vrijdagavond in Limbrichterveld een 45-jarige amokmaker uit Sittard aangehouden. Die wordt ervan verdacht die avond een restaurant aan de Tunnelstraat in Sittard te zijn binnengegaan en zonder enige aanleiding bedreigingen te hebben geuit in de richting van restaurantpersoneel en ten opzichte van klanten. De amokmaker is weggegaan en restaurantpersoneel waarschuwde de politie waarna terzake de geuite bedreigingen aangifte werd gedaan. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie vermoedt dat drankgebruik in het spel is.

District Sittard; twee rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht een drietal automobilisten betrapt bij het onder invloed besturen van hun auto. Op de Engelenkampstraat in Sittard bleek een 52-jarige automobilist uit Sittard onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs van hem in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Ook het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Geleen vorderde de politie in. Die bleek bij controle op de Rijksweg-Zuid in Geleen onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse in het politiebureau; ruim
1,5 promille alcohol in zijn bloed. Ook tegen deze verdachte maakt de politie proces-verbaal op. En een 30-jarige automobilist uit Sittard werd bekeurd omdat hij bij controle op de Bornerweg in Obbicht onder invloed achter het stuur van zijn auto zat (ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-05-2002 '
Lees ook