Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.15 u) Zaterdag, 25 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; ingebroken
Afgelopen vrijdag, vermoedelijk tussen 11.15 en 13.00 uur is ingebroken in een flatwoning aan de Zeepziedersdreef in Maastricht. Inbrekers zijn door forcering van de toegangsdeur de flatwoning binnengedrongen. Vermoedelijk dat de inbrekers bij hun inbraak zijn gestoord en hebben de woning naar het zich laat aanzien zonder buit verlaten. Afgelopen vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Habsburgerstraat in Maastricht. Hier zijn de inbrekers de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben allerlei apparatuur waaronder een tv-toestel, maar ook cds en dvds gestolen. Er is aangifte gedaan bij de politie en die stelt een nader onderzoek in.

Margraten; inbraak
Afgelopen vrijdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Bernhardlaan in Margraten. Inbrekers zijn de woning door forcering van een deur binnengedrongen en hebben de gehele woning doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal werd gestolen (dat moet nog allemaal worden precies worden nagegaan), echter de inbrekers hebben in ieder geval bestek gestolen.

St.Geertruid; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen vrijdag een snelheidscontrole gehouden op de Julianaweg in St.Geertruid. Totaal controleerde de politie daarbij 319 voertuigbestuurders. Daarvan hebben 28 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal voertuigbestuurders (10) werden terplaatse bekeurd en de overige voertuigbestuurders (18) krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km p/u.

Eijsden; chemicalien gedumpt
Vanmorgen, zaterdagmorgen werd op het Meezenbroekpad in Eijsden een dumpplaats aangetroffen met enkele gasflessen, tientallen jerrycans en metalen drums met chemicalien die ook worden gebruikt bij de productie van synthetische / chemische drugs. Niet ver daarvandaan, op de Maarlanderweg in Eijsden werd vanmiddag, zaterdagmiddag nog een dumpplaats aangetroffen. Hierbij gaat het eveneens om enkele gasflessen en tientallen metalen drums met chemicalien die ook worden gebruikt bij de productie van synthetische / chemische drugs. Beide dumpplaatsen werden samen met de brandweer, gemeente en een speciaal bergingsbedrijf opgeruimd. Op de dumpplaats aan het Meezenbroekpad in Eijsden zal wegens lekkende vaten de grond moeten worden afgegraven. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit niet uit dat beide dumpplaatsen met mekaar te maken hebben. Daarnaast sluit de politie niet uit de chemicaliendumpers bij hun illegale praktijken op de Maarlanderweg in Eijsden zijn gestoord. De politie is dan ook op zoek naar getuigen / passanten die mogelijk een en ander hebben gezien of gehoord. Deze getuigen / passanten kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900 8844.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-05-2002 '
Lees ook