Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-06-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Dinsdag, 25 juni 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; classic-car gestolen
Bewoners van een woning aan de Pater Romboutslaan in Heerlen ontdekten afgelopen maandagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Bleek dat inbrekers die maandagavond de garage bij de woning waren binnengedrongen en een daarin gestalde auto, een witte Mercedes 190 SL (cabrio) met rood lederen bekleding hadden gestolen. Het kentekennummer van de auto is EA-52-68. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; gasalarm-pistool en ploertendoder
Bij controle afgelopen maandagavond op de Kasteel Hoensbroeklaanlaan in Hoensbroek van een groepje jongeren die daar stonden, bleek dat een van hen een gasalarm-pistool en een zogenaamde ploertendoder bij zich had. Die nam de politie meteen in beslag. De verdachte, een 23-jarige jongeman uit Hoensbroek werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake overtreding van de Wet wapens en munitie.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Het met piepende banden vanaf een parkeerplaats aan het Lindeplein in Brunssum met zijn auto wegrijden door een 25-jarige automobilist uit Amstenrade, trok afgelopen maandagavond de aandacht van de politie. Bij controle bleek de man onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 1,3 en 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Voerendaal; dodelijke aanrijding, politie zoek getuigen Afgelopen maandagnamiddag, omstreeks 17.15 uur vond op de kruising Vrakelbergerweg / Kruishoeveweg in Voerendaal een dodelijke aanrijding plaats. Een 25-jarige automobilist uit Schin op Geul, rijdende op de Vrakelbergerweg (komende vanuit de richting Ubachsberg / rijdende in de richting Wijlre), botste op de kruising tegen een fiets, bestuurd door een 46-jarige man uit Geleen. Het slachtoffer werd bij de aanrijding van zijn fiets geslingerd en kwam in de berm terecht. Hij werd met zware verwondingen per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen en van daaruit overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht, alwaar een spoedoperatie werd uitgevoerd. Het mocht niet baten, het slachtoffer is maandagavond bezweken en overleden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding waarbij ze op zoek is naar getuigen die opheldering kunnen verschaffen over het gebeurde. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Voerendaal via telefoon 0900 8844.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-06-2002 '
Lees ook