Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.30 uur) Dinsdag 25 juni 2002

Sittard, hennepkwekerij in woning aangetroffen: Maandag 24 juni 2002 heeft de politie bij een onderzoek in een woning aan de Kerkstraat te Broeksittard een hennepkwekerij aangetroffen. De politie werd maandagmiddag omstreeks 14.15 uur ter plaatse ontboden naar de Kerkstraat voor een ruzie in de relationele sfeer waarbij een vrouw mishandeld werd. De politie die ter plaatse kwam heeft een 28 en een 53 jarige man aangehouden. De eerste wegens het plegen van de mishandeling, de tweede omdat hij het politiewerk probeerde onmogelijk te maken. Beiden werden voorzien van handboeien overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek werden ingesloten. De 28 jarige man werd maandagavond in verzekering gesteld. De 53 jarige aangehouden verdachte werd in de loop van de avond, nadat tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt, in vrijheid gesteld. In een stal achter de woning trof de politie een hennepkwekerij aan bestaande uit 285 planten welke werden beschenen door acht assimilatielampen. Verder trof de politie een aantal schakelklokken aan, alsmede een koolstoffilter, een verwarmingselement, een afzuiginstallatie, acht transformatoren en een schakelklok. Tegen de 28 jarige bewoner die aangehouden werd, zal proces-verbaal opgemaakt worden. Het slachtoffer moest voordat zij aangifte deed van de mishandeling eerst in het ziekenhuis aan opgelopen verwondingen behandeld worden. Een hand diende gehecht te worden. Daarnaast liep zij diverse kneuzingen in haar gezicht op.

Sittard, vernielingen aan school:
In het afgelopen weekeinde hebben onbekenden vernielingen gepleegd aan een schoolgebouw gevestigd aan de Valkstraat te Sittard. Aan de achterzijde van het gebouw werden twee grote ruiten van dubbelglas geheel vernield. Deze werden met stenen ingegooid. Namens de school in van de vernieling aangifte gedaan.

In de nacht van maandag op dinsdag werden van een school gevestigd aan de Deken Haenraetsstraat te Sittard een elftal ruiten vernield. Een aantal daarvan werden ingegooid met onderdelen van fietsrekken. Daarnaast werd dezelfde nacht ook een fiets in brand gestoken. Namens de school zal nog een aangifte volgen.

Beek, vrouw steelt op kerkhof:
De politie heeft maandagavond 24 juni 2002 een 50 jarige vrouw woonachtig te Beek aangehouden die op het kerkhof aan de Aldenhofstraat te Beek een diefstal had gepleegd. Het kerkhof werd de afgelopen weken met grote regelmaat in de gaten gehouden omdat bekend was dat er meerdere keren van graven, met name van kindergraven, spullen werden gestolen. Maandagavond werd gezien dat een vrouw hiervoor verantwoordelijk was. Zij werd ter plaatse gehouden en aan de gewaarschuwde politie ter beschikking gesteld. De vrouw bleek van een kindergraf aan aantal poppetjes ontvreemd te hebben. Zij werd ingesloten aan het politiebureau. Zij bleek echter geestelijk niet geheel in orde te zijn. Een psychiater heeft aan het politiebureau een gesprek met de verdachte gehad. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt. Voor de vrouw zal een zorgtraject worden uitgezet.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-06-2002 '
Lees ook