Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-07-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.00 u) Donderdag, 25 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; brand
Afgelopen woensdagavond omstreeks 23.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Alberdingk Thijmplein in Heerlen. Bleek een inmiddels uitslaande brand in een woning waarbij de vlammen al het huis uitkwamen. De bewoners waren niet thuis. Bewoners van een belendende woning hadden hun woning reeds verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. De woning is geheel uitgebrand. Drie belendende woningen liepen rook en roetschade op. Bewoners van een belendend pand hebben zich medisch laten verzorgen, een bewoonster wegens vermoedelijk teveel ingeademde rook en een man wegens een pijnlijke knie (was uitgegleden toen hij aanvankelijk trachtte de brand te blussen). De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie stelt een onderzoek daarnaar in. Daarbij sluit ze brandstichting niet uit. De politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen, naar mensen die mogelijk rond het tijdstip van het uitbreken van de brand iet hebben gezien of gehoord. Deze getuigen kunnen contact opnemen met de politie Heerlen-Zuid via telefoon 0900 8844.

Heerlen; tuinhuisje
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.00 uur kregen politie en brandweer moesten politie en brandweer weer uitrukken voor een brandmelding. Bleek dat in de tuin van een woning aan de Trompstraat in Heerlen een tuinhuisje in brand stond. De brandweer die snel ter plaatse was heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand van het tuinhuisje is niet bekend, doch de politie sluit brandstichting niet uit. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bocholtz; tegen autobus
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de Schoolstraat in Bocholtz een aanrijding plaats. Een 17-jarige meisje uit Bocholtz die met haar fiets uit een af/oprit van een perceel aldaar kwam gefietst, botste tegen een lijn/autobus die kwam aangereden. Het meisje kreeg de fiets niet op tijd tot stilstand en botste met haar fiets tegen de zijkant van de autobus. Daarbij kwam ze met haar fiets ten val en raakte gewond. Zij werd met, vermoedelijk een gebroken scheenbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Landgraaf / Voerendaal; onder invloed
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Landgraaf. Die wordt ervan verdacht woensdagavond op een perceel aan de Kerkveldweg in Landgraaf zijn auto onder invloed te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Twee andere automobilisten bleken bij controle eveneens onder invloed hun autos te besturen. Op het Vaechshof in Landgraaf bleek vannacht, na ademanalyse een 47-jarige automobilist uit Landgraaf met ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed zijn auto te hebben bestuurd. En bij controle woensdagavond op de Bergseweg in Voerendaal van een 39-jarige automobilist uit Eys bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed had.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-07-2002 '
Lees ook