Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.55 u) Donderdag, 25 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; jeugdige drugsdealer aangehouden
De politie die afgelopen woensdagmiddag op het Vrijthof in Maastricht aanwijzingen kreeg dat een persoon aan anderen drugs had verkocht, hield de verdachte / drugsdealer, een 15-jarige jongeman uit Vlaardingen aan. Bij hem op de grond liggend vond de politie opeens een zestal bolletjes cocaine. Die werden samen met het geld (zon veertig Euro) die de verdachte bij zich had in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend drugs te verkopen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de jonge verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen, waarna de politie hem overdroeg aan zijn ouderlijke zorgkader.

Maastricht; gesignaleerd
Bij controle afgelopen woensdagavond op het Vrijthof van een 27-jarige man uit Genk (B) bleek dat de Belg gesignaleerd stond. Ingevolge een rechtelijk vonnis stond de man gesignaleerd voor een gevangenisstraf van 28 dagen (wegens diefstal) die hij nog moet ondergaan. De Belg werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij, in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf werd ingesloten.

Maastricht; lastige treinreiziger
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op het NS-station in Maastricht een 20-jarige man uit Meerssen aangehouden. Die wordt ervan verdacht zonder geldig kaartje / foutief (goedkoper) vervoersbewijs per trein van Meerssen naar Maastricht te zijn gereisd. Daarnaast wordt hij ervan verdacht bij de kaartjescontrole in de trein iedere medewerking te hebben geweigerd (zo weigerde hij zijn naam, persoonsgegevens op te geven), beledigingen te hebben geuit in de richting van het NS-treinpersoneel en zich uiteindelijk in de trein tegen diens aanhouding door het NS-personeel te hebben verzet. De bij aankomst van de trein in Maastricht aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakte proces-verbaal op.

Valkenburg; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Wilhelminalaan in Valkenburg a/d Geul een 21-jarige man uit Heerlen op verdenking van misahndeling aangehouden. Die wordt ervan verdacht een 22-jarige man uit Margraten in zijn gezicht te hebben geslagen waardoor het slachtoffer een gezwollen / pijnlijke plek en een wond in zijn gezicht opliep. Het slachtoffer deed bij de politie aangifte van mishandeling en gaf aan dat de verdachte eerder op de Grotestraat in het centrum het slachtoffer zonder enige aanleiding in het voorbijgaan ten val had trachten te brengen (trachtte het slachtoffer beentje te lichten) en ruzie zocht. In de omgeving van het Halderpark dook de verdachte plotseling weer op en sloeg het slachtoffer in zijn gezicht. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau en heeft hem ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde / maakt proces-verbaal op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 25-07-2002 '
Lees ook