Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-03-2003
Persberichten districten Kerkrade en Heerlen; (JC 13.40 uur) Woensdag, 26 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Simpelveld, hennepkwekerij aangetroffen
Dinsdagmorgen 25 maart heeft de politie in een woning aan de Kloosterstraat in Simpelveld een hennepkwekerij aangetroffen. Dinsdagmorgen stelde de politie in een woning aan de Kloosterstraat een onderzoek in naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In de kelder van de woning werden ruim 1000 planten aangetroffen. Deze planten en de daarbij behorende apparatuur, zoals ventilatoren, assimilatielampen, filters en transformatoren werden in beslag genomen.
De bewoners waren ten tijde van de controle niet thuis en door de politie zal proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt.

Wittem, bromfietscontrole
Dinsdag 25 maart hield de politie tussen 14.00 en 16.00 uur een uitgebreide bromfietscontrole aan de Schulsbergweg in Wittem. In het totaal controleerde de politie 34 bestuurders van bromfietsen, snorfietsen en scooters. Vierentwintig van hen waren in overtreding voor diverse zaken. Acht scooters bleken een te grote cilinderinhoud te hebben. Van 4 andere bromfietsen bleken de remmen slecht of niet naar behoren te functioneren. In 5 gevallen waren de banden glad, 2 hadden geen bel, 1 had een verboden uitlaat gemonteerd en 1 droeg geen helm.
Deze controle was een samenwerkingsverband met de collegas van diverse diensten van de regiopolitie, Koninklijke Marechaussee en het verkeershandhavingsteam.

Heerlen, brandstichting drietal schuurtjes achter woningen Leienhoesstraat
In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart kwam de melding bij zowel de politie als de brandweer binnen dat een schuurtje achter de woningen aan de Leienhoesstraat in Heerlen in brand stond. Woensdag 26 maart omstreeks 05.00 uur werd de brandweer en de politie gealarmeerd in verband met een in brand staand schuurtje achter de woningen aan de Leienhoesstraat in Heerlen. Ter plaatse gekomen bleek dat het een gebouwtje betrof waarin zich drie afzonderlijke schuurtjes bevonden. Een daarvan stond inderdaad in brand en deze werd door de brandweer onmiddellijk geblust. De politie sluit brandstichting niet uit
Diverse materialen, waaronder een wasdroger, een wasmachine en tuinmaterialen liepen schade op. Ook de twee belendende schuurtjes liepen schade op. Door de politie wordt nader onderzoek verricht.

Hoensbroek, Koi karpers uit vijver gestolen
Tussen maandag 24 maart en dinsdag 25 maart werden uit een vijver achter een woning aan de Pr. Clausstraat in Hoensbroek 18 Koi karpers gestolen.
De eigenaar van de vissen ontdekte dinsdagmiddag dat de karpers niet meer in de vijver zwommen. Het is niet bekend op welke manier de vissen gestolen werden. De eigenaar is met deze diefstal behoorlijk benadeeld, omdat het hier om kostbare vissen gaat. De totale waarde van de gestolen karpers schat hij op 8.000 en heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 26-03-2003 '
Lees ook