Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-03-2003 Persbericht ernstige aanrijding Maastricht Dinsdag 25 maart 2003 (Jos Koevoets - 23.15 uur)

Dinsdag 25 maart vond om 17.10 uur op de kruising Koningplein-Oranjeplein-Scharnerweg in Maastricht een ernstige aanrijding plaats waarbij tien personen gewond raakten. Enkelen daarvan zijn ernstig gewond.
De tien gewonden zijn allemaal woonachtig in Maastricht en tussen de 5 en 45 jaar.
Zeven gewonden werden naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht, twee naar Heerlen en een naar Sittard. Omtrent hun precieze letsel is op dit moment niets bekend.

Voor zover nu bij de politie bekend begeleide om 17.10 uur een motoragent een ambulanceauto die vanuit het ziekenhuis Sittard een ernstig ziek 11 maanden oud kind overbracht naar het ziekenhuis Maastricht.
Om de ambulanceauto vrije doorgang te geven, reed de motorrijder voorop en gaf het verkeer op de kruisingen een stopteken. Dat gebeurde ook op bovengenoemde kruising. Toen de ambulanceauto de kruising opreed, reed van links (komende uit de richting van de Scharnerweg) een vrouw met in haar auto een 5-jarig kind de kruising op. Er ontstond een aanrijding met de ambulanceauto. Door de klap van de aanrijding werd de ambulanceauto naar rechts geduwd en kwam daarbij in botsing met een groep voetgangers/fietsers die op de kruising voor het verkeerslicht stonden te wachten. Zeven voetgangers/fietsers werden door de ambulanceauto geschept en raakten daarbij gewond. Voor in de ambulanceauto zat de moeder van de 11 maanden oude baby. Deze vrouw raakte gewond waarschijnlijk door het opengaan van de airbag. De vrouw en het 5 jaar oude kind in de auto die in botsing kwam met de ambulanceauto raakten eveneens gewond. Gezien de ernst van de aanrijding werd nog de hulp ingeroepen van een traumahelikopter doch deze hoefde geen slachtoffer te vervoeren. Door de politie, brandweer en GGD werden ongeveer 40 personen ingezet ieder met hun eigen taak. Ook verleenden enkele voorbijgangers directe eerste hulp.
Een twintig tal getuigen werd met een bus van het openbaar vervoer voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Maastricht. In het gemeentehuis van Maastricht werd een ruimte ingericht waarin verontruste mensen opgevangen werden. Ook werd een speciaal telefoonnummer ter beschikking gesteld waarna verontruste mensen konden bellen.
In het politiebureau van Maastricht werd in de loop van de avond een persconferentie gegeven waarbij onder andere burgemeester Leers de media te woord stond.
Vanuit Driebergen kwam het Verkeers Bijstands Team van het Korps Landelijke Politie Diensten ter plaatse. Zij zullen in opdracht van Justitie Maastricht een onderzoek instellen naar de juiste toedracht van de aanrijding.
In verband met de aanrijding moest het verkeer over de A2 in de richting België worden omgeleid. Dit zal naar verwachting nog wel enkele uren duren.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 26-03-2003 '
Lees ook