Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-03-2003 Vervolgpersberichten Maastricht / Sittard (RKey; 15.30 u) Woensdag, 26 maart 2003

Districten Maastricht en Sittard

Maastricht; hardleers
Bij controle vanmorgen, woensdagmorgen op de Langwaterstraat in Maastricht van een 49-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen de 1,9 en 2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegde delict (recidive), waarbij al eens eerder het rijbewijs was ingevorderd en ook al eens eerder een ontzegging bevoegdheid tot het besturen van een motorvoertuig was opgelegd. De politie heeft de auto van de verdachte in beslag genomen, het rijbewijs van hem ingevorderd en maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Bemelen; brand
Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 06.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Gasthuis in Bemelen. Bleek op een perceel aldaar een tweetal stacaravans in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust doch kon niet voorkomen dat beide stacaravans nagenoeg geheel afbrandden. De oorzaak van de brand is niet bekend en de politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard / Stein; hennepkwekerijen
De politie heeft bij controles in woningen in Sittard en in Stein hennepkwekerijen aangetroffen. Gisteren, dinsdag werden bij controle in een woning aan de Kamperstraat in Stein een kwekerij met zon 2.200 hennepplanten aangetroffen waarvan het bij 2.000 stuks om kleine stekjes ging. Niet uitgesloten is dat die stekjes mogelijk bedoeld waren voor verkoop / levering aan anderen. Alle hennepplanten werden samen met de apparatuur (groeilampen, transformatoren etc.) in beslag genomen. Omdat de politie vermoedens kreeg dat met de electriciteitsmeter was geknoied, werd Essent ingeschakeld. In een woning aan de Kuringenstraat in Stein vond de politie gisteren / dinsdag zon drie kilo geknipte henneptoppen / oogst die er lagen te drogen alsmede een kwekerij met totaal zon 130 hennepplanten. Ook deze werden opgeruimd. Vandaag, woensdag heeft de politie bij controles in acht woningen aan de Veestraat in Stein, in schuurtjes en aanbouwsels eveneens hennepkwekerijen aangetroffen. Totaal ging het daarbij om ruim 1.900 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen en transformatoren, in beslag genomen. In drie woningen kreeg de politie vermoedens dat met de electriciteitsmeter was geknoeid waarop Essent werd ingeschakeld (heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van electriciteit). Bij controle vandaag, woensdag in een woning aan de Dr.Nolenslaan in Sittard vond de politie een hennepkwekerij met totaal zon 125 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen groeilampen etc. in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen alle hennepkwekers.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 26-03-2003 '




Lees ook