Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.15 u) Zondag, 26 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; versterker inbeslaggenomen
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht na meldingen van geluidsoverlast/verstoring van de nachtelijke rust, een woning aan de Ovidiusstraat in Heerlen binnengegaan en heeft de versterker van de geluidsinstallatie inbeslaggenomen. De politie was al eerder na geluidsoverlastmelding terplaatse geweest doch toen werd niet open gedaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Na de inbeslagname van het apparaat is de nachtelijke rust weergekeerd.

Brunssum; geen medewerking
Afgelopen zaterdagavond kreeg de politie een melding dat op de Renatusstraat in Brunssum iemand met zijn auto tegen een andere auto zijn gebotst (lichte materiele schade). Buurtbewoners hadden daarop de automobilist aangesproken die zich echter agressief gedroeg en waarbij vervolgens een handgemeen zou zijn ontstaan. De politie die terplaatse kwam zag dat een aantal buurtbewoners in afwachting van de komst van de politie de verdachte in bedwang hielden. De politie hield de verdachte aan waartegen hij zich echter hevig verzette. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau sloeg en trapte de Brunssummer naar de politie-agenten. Bij die strubbelingen liep een van de politie-agenten een gebroken vinger op (medisch moeten laten verzorgen). De verdachte weigerde in het politiebureau iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De verdachte werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; plassen
Het slingerende rijgedrag van een 29-jarige automobilist uit Wijnandsrade op de autosnelweg, die kennelijk onder invloed zijn auto bestuurde, deed andere automobilisten / getuigen de politie bellen. Toen de autobestuurder uit Wijnandsrade op de Koumenweg in Hoensbroek zijn auto langs de kant zette teneinde te urineren, wisten deze getuigen de Wijnandsradenaar in afwachting van de komst van de politie aan de praat te houden. De politie heeft de man vervolgens aangehouden op verdenking van het onder invloed besturen van zijn auto. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had (ruim driemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan). Daarnaast bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Prins Hendrikstraat in Landgraaf van een 24-jarige bestuurder van een bromfiets uit Landgraaf, bleek dat de man onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; gewond
Bewoners van een woning aan het Kennedyplantsoen in Landgraaf ontdekten afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht dat was ingebroken en waarbij ze de inbreker hadden overlopen. Die maakte dat hij de woning uitkwam waarbij hij echter tegen een raam kwam te vallen. Daarbij verwondde de inbreker zich echter wist toch te ontkomen. Overigens kreeg de politie een melding dat in deze omgeving ook nog in een andere woning (aan de Kochstraat) was ingebroken. De politie die in de omgeving een onderzoek instelde waarbij ze het bloedspoor volgde, trof bij een woning aan de Houtbaan een 35-jarige man uit Heerlen aan die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Hij was gewond aan een pols/arm (waaraan hij hevig bloedde) en verloor steeds verder het bewustzijn. De verdachte werd door een gewaarschuwde ambulance overgebracht naar het ziekenhuis teneinde hem medisch te laten verzorgen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 26-05-2002 '
Lees ook