Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.35 uur) Woensdag 26 juni 2002

Sittard, jonge vechtersbazen opgepakt.

De politie van Sittard heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen drie meisjes uit Sittard, leeftijd 12, 14 en 15 jaar, die zich op 2 juni 2002 tijdens de kermis in Sittard schuldig hadden gemaakt aan openlijke geweldpleging. Daarbij sloegen en trapten de drie een 15-jarig meisje uit Sittard zodanig hard dat zij ter observatie in het Maasland ziekenhuis werd opgenomen.
De drie geweldpleegsters zijn schoolgenoten van het slachtoffer. Twee van hen, 12 en 14 jaar oud, zijn van buitenlandse afkomst en zij voelden zich door het slachtoffer gediscrimineerd omdat deze hen op school negeerde en niet met hen in contact wilde komen. Dit werd door de twee uitgelegd als discriminatie en dat werd als reden aangevoerd van de mishandeling. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt. Het aandeel van de derde verdachte was vrij gering, reden om haar voor te dragen voor een alternatieve straf.

Beek, snelheidscontrole:
Dinsdag 25 juni 2002 heeft in Beek tussen 10.30 en 11.30 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Stationsstraat. De radarauto van de politie controleerde de snelheid van 371 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 12 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur. De overtreders krijgen allen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, coniferenbranden:
Dinsdagmiddag 25 juni 2002 heeft op drie plaatsen brand gewoed in tuinen van de Tomelweg, de Kribslaan en de Hoeferlaan te Sittard. De eerste brand deed zich omstreeks 15.30 uur voor in een coniferenhaag aan de Tomelweg kort daarna gevolgd door een coniferenbrand aan de Kribslaan. De gewaarschuwde brandweer bluste beide branden, maar kon niet voorkomen dat 18 coniferen aan de Tomelweg en 25 coniferen aan de Kribslaan voor het grootste gedeelte in vlammen opgingen. Omdat er mogelijk sprake was van een brandstichting werd een onderzoek in de omgeving gedaan maar een verdachte werd niet aangetroffen. Omstreeks 17.45 uur ging een coniferenhaag van zes stuks aan de Hoeferlaan in vlammen op. Ook deze brand werd geblust door de brandweer.
De politie heeft sterk het vermoeden dat er sprake is van een pyromaan, maar kon deze niet opsporen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 26-06-2002 '
Lees ook