Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-07-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.00 u) Vrijdag, 26 juli 2002

District Heerlen

Heerlen; onrustig
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht was het onrustig in de Heerlense binnenstad. Zo heeft de politie afgelopen nacht op de Gasthuisstraat in Heerlen een 20-jarige man uit Wijlre aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ruzie / vechtpartij vannacht tussen een aantal personen op het Pancratiusplein in Heerlen. Daarbij is een 38-jarige man uit Klimmen geslagen waardoor hij allerlei pijnlijke plekken en een gekneusde schouder opliep (medisch laten verzorgen). Het slachtoffer heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie. De politie was overigens al eerder die nacht naar het Pancratiusplein en naar de Bongerd moeten komen, omdat het onrustig was. Zo waren op de Bongerd tussen een groep personen over en weer klappen gevallen waarbij twee personen (uit Heerlen en Brunssum) verwondingen en pijnlijke plekken hebben opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Brunssum; dodelijk ongeval
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond op de steenberg bij de Ganzepool in Brunssum een dodelijk ongeval plaats. Een Brunssumse vader was er met zijn 13-jarige zoon aan het crossen, de vader op een quad en zijn zoon op een motor. Bij het crossen sloeg de zoon met zijn motor over de kop en raakte ernstig gewond (ernstig nek en hoofdletsel). Personeel van de gewaarschuwde ambulancedienst moest na aankomst meteen beginnen het slachtoffer te reanimeren. Bij de terplaatse snel gestarte medische assistentie werd ook de traumahelicopter van de Duitse ADAC ingeschakeld, echter het mocht niet meer baten; het jonge slachtoffer is ter plekke aan zijn ernstige letsels overleden.

Klimmen; er vandoor
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding van een bedrijf in Klimmen dat er een persoon was die men meende terug te herkennen van mogelijke betrokkenheid bij een eerder gepleegde diefstal. Die persoon was vervolgens in een auto weggereden. De politie traceerde de auto, stilstaand in Klimmen en wilde de inzittende bestuurder controleren. Plotseling reed de bestuurder snel weg waarbij hij de politie-auto licht schampte. De politie reed de automobilist meteen achterna. De rit voerde naar Valkenburg a/d Geul waar de bestuurder op de Steenstraat stopte, uit het voertuig stapte en er vandoor rende. De politie zette meteen de omgeving af teneinde de automobilist te achterhalen. Daarbij zette de politie ook politiesurveillance-honden in. De automobilist kon niet meer worden achterhaald. De achtergelaten auto werd veiliggesteld en afgesleept. De politie die een nader onderzoek instelt is op zoek naar getuigen / mensen die de betrokken en ontkomen man (vermoedelijk via het terrein van de oude sporthal/zwembad) hebben zien wegrennen. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoon 0900 8844.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 26-07-2002 '
Lees ook