Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.30 u) Maandag, 27 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; rijbewijzen ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Fort Willemweg in Maastricht van een 34-jarige automobilist uit Boorsem (B) bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Belg ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Bij controle vannacht van een 30-jarige automobilist uit Maastricht die juist bij zijn woning aankwam, bleek dat ook deze automobilist onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau; ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed. Ook van deze automobilist vorderde de politie het rijbewijs in en maakt ze proces-verbaal op. Uiteraard kregen beide verdachten ook een rijverbod opgelegd.

Maastricht; in beslag genomen
Een snorfietsbestuurder zonder verlichting op zijn snorfiets, trok afgelopen zondagavond omstreeks 21.45 uur op de Czaar Peterstraat in Maastricht de aandacht van de politie. De snorfietsbestuurder koos, vermoedelijk omdat hij de politie in het oog had gekregen en zich aan een controle wilde onttrekken, meteen het hazenpad. Hij reed er vandoor daarbij allerlei verkeersovertredingen plegende (geen richting aangeven, dan weer eens links en dan weer rechts van de weg rijdende etc.). Op de Burgemeester Raatstraat wist de politie de snorfietsbestuurder te achterhalen en aan te houden. Bleek dat de snorfiets als gestolen stond gesignaleerd. De politie nam de snorfiets in beslag. De aangehouden verdachte, een 26-jarige man uit Maastricht werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Oosterweg in Valkenburg van een 46-jarige automobilist uit Berg en Terblijt bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Hij kreeg uiteraard ook een rijverbod opgelegd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-01-2003 '
Lees ook