Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.30 uur) Donderdag 27 februari 2003

Bunde, inbrekers actief.
In de nacht van dinsdag op woensdag is in Bunde op een viertal plaatsen ingebroken op een vijfde plaats bleef het bij een poging. Een aantal woningen en bedrijven, voornamelijk gelegen in de kern, waren het doelwit van het inbrekersgilde.
Bij de inbraken werden geld, sieraden en een personenauto buitgemaakt. De recherche stelt een sporenonderzoek in. Niet uitgesloten is dat, gelet op de wijze waarop de inbraken hebben plaatsgevonden, deze gepleegd zijn door dezelfde inbrekers.

Maastricht, van oplichting verdachte man aangehouden. Woensdagmiddag kon de politie in het centrum van de stad een 23-jarige inwoner van Maastricht aanhouden, die ervan verdacht wordt een poging te hebben gedaan een bejaarde dame uit Maastricht op te lichten. Sinds september zou hij al meerdere malen bij de vrouw hebben geprobeerd haar te bestelen en op te lichten waarvan de familie lucht gekregen had. .

Woensdagmiddag belde hij wederom aan bij de woning van de vrouw met de mededeling dat hij "iemand van de dienstverlening" was. Aanwezige familie vertrouwde de zaak niet en wist de man ongemerkt te fotograferen. Hierop werd de politie gebeld die door het signalement de man korte tijd later kon aanhouden. Bij zijn aanhouding bleek hij in het bezit van een schroevendraaier die hij eerder gestolen had. De man is ingesloten en er wordt een onderzoek ingesteld.

Maastricht, brand bij hotel LEmpereur.
Donderdagmorgen rond half vier brak een brand uit bij hotel LEmpereur aan de Stationsstraat te Maastricht. De brand, die ontstond door kortsluiting in een schakelkast in de bar van de eetzaal, ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De brandweercommandant gaf de opdracht tot het geven van een ontruimingsalarm terwijl meteen begonnen werd met blussen.
De ca 100 aanwezige gasten werden tijdig gewekt en uit het hotel geloodst. Tijdelijk werd een onderkomen gecreëerd in de stationsrestauratie, maar velen namen vanaf het Stationsplein het werk van de spuitgasten in ogenschouw. Omdat niet meteen duidelijk was of de hotelgasten wel terug konden keren in hun hotel werd onderkomen in andere hotels verzorgd. Taxibedrijven zorgden voor het vervoer de hotelgasten te transporteren. Nadat ongeveer de helft van de mensen onderdak had gekregen in deze hotels, werd na het luchten van het hotel, om de rook te verdrijven, het sein gegeven dat de hotelgasten konden terug keren naar hun hotel. In een aantal gevallen gebeurde dit ook, maar men had ook de keuze om in de andere hotels te blijven. Bij de brand raakte niemand gewond. De stichting Salvage heeft de helpende hand geboden. Hoe groot de schade is, is bij de politie niet bekend.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-02-2003 '
Lees ook