Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-02-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 14.30) Donderdag 27 februari 2003

Brunssum, bromfietsdief aangehouden.

Een 19 jarige inwoner van Brunssum is woensdagavond 26 februari 2003 door de politie aangehouden na een achtervolging. De door hem gebruikte bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Een politiepatrouille zag kort na 20.00 uur een bromfietser over de Schuttekampweg te Brunssum rijden zonder dat hij een helm droeg. Toen de politiepatrouille tot controle wilde overgaan kneep de bromfietser er met grote snelheid tussenuit. Op de Bruna Hildestraat slipte de bromfietser waarbij hij met volle vaart in een heg terechtkwam. Hij liet daarop de bromfiets achter en vluchtte te voet achtervolgt door een politieagent. De politieagent raakte de vluchter kwijt nadat deze over een aantal hekken en heggen sprong.
Een politieagent in opleiding die zijn hond aan het uitlaten was, zag een man zich verbergen in een bossage en liep daarop naar de man toe. De onbekende vertelde de politieman in opleiding dat hij gevlucht was voor de politie. Na zich gelegitimeerd te hebben werd de man staande gehouden en werd hij overgeleverd aan de zoekende politieagenten. De 19 jarige inwoner van Brunssum werd ingesloten voor verder onderzoek. De bromfiets bleek kort daarvoor vanaf de Dorpsstraat in Brunssum te zijn gestolen. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Heerlen, winkeldiefstal.
Een 19 jarige inwoonster van Heerlen is woensdagmiddag 26 februari 2003 door de politie aangehouden na door personeel van een supermarkt betrapt te zijn bij een winkeldiefstal.
De inwoonster van Heerlen winkelde gistermiddag in de supermarkt aan de Anjelierstraat te Heerlen. Aan de kassa rekende zij andere boodschappen af, maar in een bagagerekje onder een kinderwagen verstopte goederen vergat zij af te rekenen. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden.

Heerlen, aangehouden wegens heling auto.

Een 24 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen 27 februari 2003 door de politie aangehouden omdat hij met een gestolen auto gereden had. Hij bleek tevens verantwoordelijk voor een in een bedrijf aan de Beitel te Heerlen gepleegde inbraak. Een politiepatrouille controleerde kort na 02.00 uur op een parkeerterrein van een discotheek aan de Beitel te Heerlen een man die zichtbaar nerveus was door de controle van de politie. Hij stond direct bij een van diefstal afkomstige auto waarvan het portier geforceerd was. Met het contactslot bleek vals contact gemaakt te zijn. De auto bleek bij onderzoek op 25 februari 2003 vanaf de Thorbeckestraat te Heerlen ontvreemd. De man werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tijdens het onderzoek bleek dat de aangehouden verdachte meer op zijn kerfstok had.
Een beveiligingsmedewerker van een op de Beitel gevestigd bedrijf stelde omstreeks 04.30, uur vast dat er in het bedrijf een inbraak had plaatsgevonden. Uit het bedrijf, waarvan de omheining opengeknipt was, werden een aantal boormachines inclusief de opladers ontvreemd die naast de omheining aangetroffen werden. Eerder die avond had de beveiligingsmedewerker een man langs de omheining zien lopen die probeerde zijn gezicht te verbergen voor de beveiliger. De beveiliger herkende de man toch. Toen later die nacht de inbraak werd opgemerkt legde de beveiliger de link naar de man en meldde dit aan de politie. Gelet op het signalement dat de beveiliger verschafte en de identiteit van de man die langs de omheining had gelopen bleek dit de inmiddels al aangehouden verdachte te zijn.
Hij werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Kerkrade, winkeldief aangehouden.
Een 31 jarige inwoner van Landgraaf werd woensdagmiddag 26 februari 2003 door beveiligingspersoneel van een bedrijf aan de Roda JC Ring te Kerkrade op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De man nam in het bedrijf een flesje filterbacteriën met een winkelwaarde van ruim 4 euro weg en betaalde daarop niets aan de kassa. Toen hij de winkel wilde verlaten greep het personeel in en kwam het gestolen goed uit de kleding te voorschijn. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-02-2003 '
Lees ook