Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-02-2003 Persbericht aanhoudingen door arrestatieteam (HP 16.15 uur) Donderdag 27 februari 2003

Maastricht, aanhoudingen door arrestatieteam.

Vanmorgen 27 februari 2003 heeft een arrestatieteam van de politie twee mannen in een woning aan de Koraalstraat te Maastricht aangehouden. De aanhouding vond mede plaats op grond van de Wet wapens en Munitie. Een van de twee aangehouden verdachten werd meteen na zijn aanhouding weer in vrijheid gesteld.
Zaterdag 22 februari 2003 werd een 12 jarige meisje uit de woonwijk Caberg in haar omgeving gebeten door een Bordeauxdog die door zijn baas opgehitst werd. Het meisje welke zeker een minuut gebeten werd door de hond liep ernstige bijtverwondingen op aan haar zitvlak. Een ambulance moest het meisje dat door het bijtincident even buiten bewustzijn geraakt was naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht overbrengen. Daar werd zij aan haar opgelopen verwondingen geholpen. Daarna kon zij naar huis.
Uit het onderzoek van de politie bleek dat een dag eerder de eigenaar van de hond de moeder van het gebeten meisje met een vuurwapen bedreigd had. Van de bedreiging werd bij de politie aangifte gedaan. Vanwege het voorhanden hebben van een vuurwapen werd met toestemming van de Hoofdofficier van Justitie vanmorgen een arrestatieteam ingezet bij de aanhouding van de verdachte. Bij het betreden van de woning aan de Koraalstraat werd door dit arrestatieteam twee mannen in de woning aangetroffen die beiden werden aangehouden. Een van de twee verdachten bleek de gezochte bewoner te zijn. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De andere man werd na een kort verhoor meteen op vrije voeten gesteld. Bij de aanhouding van de verdachten ontsnapte de gezochte hond uit de woning. Deze keerde echter kort daarna uit eigen beweging terug waar hij door de politie ingevangen werd. De hond is in beslag genomen. In de woning werd tevens gezocht naar het bij de bedreiging gebruikte vuurwapen. Dit werd echter niet aangetroffen.
De verdachte die inmiddels in verzekering is gesteld wordt morgen voorgeleid aan de Officier van Justitie te Maastricht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-02-2003 '
Lees ook