Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-03-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.15 u) Donderdag, 27 maart 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag in Sittard (Wehrerweg, Graetheide en Bornerweg in Limbricht) verkeerscontroles gehouden. Op de Wehrerweg bekeurde politie totaal 54 voertuigbestuurders. De geconstateerde overtredingen waren het niet dragen van de autogordel (30 bekeuringen), het overschrijden van de terplaatse geldende maximum snelheid (21 bekeuringen), versleten/kale banden en inhalen/overschrijden van de doorgetrokken streep. Op Graetheide betrapte de politie bij een radar snelheidscontrole totaal 72 voertuigbestuurders die er te hard reden. Totaal controleerde de politie er 130 voertuigbestuurders. Alle 72 snelheidsovertreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Bij een snelheidscontrole op de Bornerweg in Limbricht controleerde de politie totaal 740 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 32 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.

Sittard-Geleen; doorrijding na aanrijding
De politie heeft afgelopen woensdagavond thuis in een pand in Geleen een 31-jarige man uit Stein aangehouden op verdenking van doorrijding na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. De verdachte had zich verstopt in de kelder van het pand. De auto waarmee hij betrokken is geweest bij de aanrijding, trof de politie in de garage bij het betreffende pand aan en werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau alwaar ademanalyse uitwees dat de verdachte ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte heeft bekend.
Omstreeks 22.50 uur vond de aanrijding plaats op de Henri Hermanslaan in Geleen tussen een auto en een fiets. De bestuurder van de fiets, een 45-jarige man uit Geleen kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. Hij werd met flinke hoofd- en schaafwonden (zo zaten zijn gezicht en hoofd vol met allerlei glassplinters) overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar hij werd opgenomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat de Gelener mogelijk onder invloed zijn rijwiel had bestuurd, werd van hem een bloedproef afgenomen. De autobestuurder is na de aanrijding weg/doorgereden en bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie vermoedens omtrent diens identiteit waarop hij uiteindelijk in een pand in Geleen kon worden aangehouden. De politie stelt verder onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-03-2003 '
Lees ook