Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2002 Persbericht Heerlen; nog twee prostituee`s mishandeld Maandag, 27 mei 2002

District Heerlen

Heerlen; nog twee prostituees mishandeld
Afgelopen weekend zijn, naast de verkrachtingszaak op de Imstenraderweg in Heerlen waarbij is getracht het slachtoffer om het leven te brengen, nog twee prostituees mishandeld. Daarbij is in een van deze twee gevallen eveneens getracht het slachtoffer te wurgen. De recherche van de Heerlense politie stelt een onderzoek in waarbij ze het onderzoek uitvoert samen met het recherche bijstandsteam team dat bezig is met het onderzoek inzake Nadia Mehallaoui en Illona Quaedvlieg.

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 02.30 uur zag een getuige op de Spoorsingel in Heerlen iemand in mekaar zakken. Daarbij ging het om een 33-jarige heroine-prostituee uit Extertal (D). Bleek dat het slachtoffer flink was mishandeld en had allerlei schaafwonden en gezwollen en blauwe plekken in haar gezicht. Zij werd overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar ze werd opgenomen. Daar heeft ze zelf na verloop van tijd het ziekenhuis verlaten. Zij meldde zich afgelopen zondag bij de politie. Daarbij bleek dat het slachtoffer die zaterdagnacht op een ingaand pad naast een winkelbedrijf aan de Schandelerboord in Heerlen door een onbekende man is mishandeld. Die mishandelde het slachtoffer en sloeg haar zonder enige aanleiding in haar gezicht. Vermoedelijk omdat er passanten kwamen is de gewelddadige man weggerend en op een bromfietsscooter weggereden.
Afgelopen zaterdagavond, omstreeks 19.30 uur (circa drie kwartier na de verkrachting op de Imstenraderweg) liep een 32-jarige heroine-prosituee uit Andernach (D) op de CBS-weg in Heerlen. Zij werd toen aangesproken door een man die haar vervolgens enkele meters achter een abri/bushuisje aldaar naar de grond werkt. Vervolgens slaat de gewelddadige man op haar in en tracht haar op enig moment te wurgen. Vermoedelijk omdat het slachtoffer zich heftig verweert laat hij los en loopt er vandoor. Bij de mishandeling heeft het slachtoffer gezwollen en pijnlijke plekken opgelopen (heeft zich vermoedelijk niet daaraan medisch laten verzorgen). Het slachtoffer heeft zich pas zondag(nacht) bij de politie gemeld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-05-2002 '
Lees ook