Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2002 Persbericht District Heerlen (RMCE; 14:33 uur) maandag 27 mei 2002

Klimmen: rijden terwijl rijbewijs is ingevorderd

Zondag 26 mei werd rond 13.30 uur door de politie op de Rijksweg in Klimmen een 37-jarige automobilist uit Maastricht in de kraag gevat die reed, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

De man werd door de politie opgemerkt toen hij met een snelheid van 143 km per uur over de weg reed. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd en dat zijn voertuig al sinds enkele maanden niet meer verzekerd was. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en het voertuig werd in beslag genomen door de politie.

Brunssum: rijden onder invloed alcohol

Zondag 26 mei werd door de politie een automobilist bekeurd omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken en hij ook nog onder invloed van alcohol was. De man, een 46-jarige inwoner van Landgraaf, viel op door de rookontwikkeling die uit de uitlaat van zijn auto kwam.

Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van autopapieren, omdat zijn rijbewijs enige tijd geleden was ingevorderd. Daarnaast rees bij de politie het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol was. Dit werd met een blaastest bewezen en de man werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van tussen de 1,7 en 1,8 aan. De man werd voorgedragen voor snelrecht en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De auto werd in beslag genomen.

Heerlen: rijden onder invloed van alcohol

Maandag 27 mei werd rond 01.00 uur door de politie een automobilist aangehouden die over de Beneluxlaan in Heerlen reed onder de invloed van alcohol. De automobilist, een 34-jarige Maastrichtenaar, trok de aandacht van een politiepatrouille toen een van de bijrijders tijdens het rijden de deur opende en een lege pizzadoos naar buiten smeet.

De politie gaf de man een stopteken waar hij gehoor aan gaf. Bij navraag bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Daarnaast rook hij sterk naar alcohol en een blaastest bewees dat er alcohol in het spel was. De andere inzittenden van de auto begonnen problemen te maken toen de bestuurder door de politie werd aangehouden, maar bonden in toen andere politiepatrouilles ter plaatste verschenen. De bestuurder werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse, die een promillage van 0,6 aangaf. Daarnaast had de man nog enkele boetes openstaan voor een totaal bedrag van 543 euro. Hiervoor werd de man aangehouden en in verzekering gesteld.

Heerlen: minderjarige autodief

Maandag 27 mei werd rond 02.30 uur door de politie voor een routinecontrole een stopteken gegeven aan een automobilist op de Heerlerbaan in Heerlen. De automobilist gaf hier geen gevolg aan, maar verhoogde zijn snelheid en maakte zich uit de voeten.

De politie zette de achtervolging in. Deze duurde slechts kort en de politie wist de man staande te houden. Toen bleek dat de auto gestolen was. De bestuurder was een 15-jarige inwoner van Heerlen.

Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De eigenaresse van de auto deed aangifte van de diefstal. Tegen de jongeman wordt proces verbaal opgemaakt voor zijn overtredingen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-05-2002 '
Lees ook