Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-05-2002 Persbericht District Sittard (RMCE 14:35 uur) Maandag 27 mei 2002

Geleen: winkelinbreker aangehouden

Zondag 26 mei werd rond 16.30 uur een inbraak gepleegd in een winkel aan de Groenstraat in Geleen. De eigenaar van de winkel betrapte de inbreker, een 15-jarige jongeman uit Geleen, en waarschuwde de politie.

De politie hield de jonge inbreker aan en bracht hem over naar het bureau. Daar bleek dat de jongen een valse naam had opgegeven aan de politie. Ook bleek dat hij eerder die dag al had ingebroken in een winkel aan de Parallelweg. Daar werd een ruit ingegooid en een doos met snoepgoed en kleingeld ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Born: inbrekers in de kraag gevat

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Tramweg in Born. De eigenaars betrapte de daders op heterdaad. Deze wisten echter te ontkomen en de politie werd gewaarschuwd.

Uit het bedrijf was niets ontvreemd, vermoedelijk omdat de dader gestoord werd. Omdat de dader luid gepraat had tegen iemand anders, rees het vermoeden dat het ging om twee daders. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd een 33-jarige man uit Born aangetroffen die vermoedelijk medeplichtig was bij de inbraak. De man bleek in het bezit van twee plastic zakjes met speed. Hij werd overgebracht naar het bureau. De verdovende middelen werden in beslag genomen en tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Met een diensthond werd op het terrein nog gespeurd naar de tweede dader. Die werd op dat moment niet aangetroffen. Later wist een patrouille deze tweede dader in de kraag te vatten op het Stationsplein in Sittard. Deze 33-jarige inwoner van Jabeek werd bij een getuigenconfrontatie door de eigenaar van het bedrijf herkend als de man die zich in zijn bedrijf had bevonden.

Sittard: rijden onder invloed alcohol

Zondag 26 mei werd rond 20.00 uur een automobilist aangehouden die in zijn auto reed onder invloed van alcohol.
De man, een 41-jarige inwoner van Sittard, werd door de politie opgemerkt toen hij door een rood licht reed.

De politie gaf de man een stopteken, waar hij gehoor aan gaf. Zijn adem deed de politie vermoeden dat er alcohol in het spel was en met een blaastest werd dit bewezen. De Sittardenaar werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van 1,1 aan. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-05-2002 '
Lees ook