Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-06-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.55 u) Donderdag, 27 juni 2002

District Heerlen

Heerlen; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de Akerstraat Noord in Heerlen een aanrijding plaats. Een 48-jarige man uit Brunssum fietste plotseling met zijn fiets vanachter een geparkeerde auto de weg op waarbij een 48-jarige automobilist uit Hoensbroek hem met zijn auto niet meer kon ontwijken. De Hoensbroekse automobilist schepte met zijn auto de fietser die vervolgens via de voorruit van de auto op het wegdek belandde. Daarbij raakte de Brunssumse fietser gewond. Hij werd met een gebroken rugwervel en een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; doorgereden
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 22.00 uur vond op de Heerlerbaan een aanrijding plaats. Een 17-jarige jongeman fietste op het fietspad vanaf de rotonde J.F.Kennedylaan de Heerlerbaan op toen hij plotseling op het fietspad door een bestuurder van een auto die met hoge snelheid kwam aangereden, een fel-blauwe Porsche, op het fietspad werd gesneden. Daarbij botste de automobilist met zijn Porsche tegen de fiets waardoor het slachtoffer met zijn rijwiel ten val kwam. Het slachtoffer liep tengevolge van de aanrijding allerlei (schaaf-) verwondingen op aan zijn schouder, een arm en een been. Daaraan heeft het slachtoffer zich later medisch laten verzorgen. De Porsche-bestuurder is na de aanrijding doorgereden, het slachtoffer met zijn verwondingen en een kapotte/beschadigde fiets achterlatend. De blauwe Porsche zal tengevolge van de aanrijding vermoedelijk schade hebben opgelopen aan het rechter achter-spatbord. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan (doorrijding na aanrijding / verlaten plaats aanrijding) en de politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen (bekend is dat er meerdere automobilisten langs zijn gereden). Deze getuigen kunnen met de Heerlense politie contact opnemen via telefoon 0900 - 8844.

Brunssum; ingebroken
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 23.15 uur is ingebroken in een woning aan de Platanendreef in Brunssum. Bewoners van een woning die buiten waren, zagen op enig moment op straat, tegenover hun woning een onbekende persoon staan en zagen plotseling iemand vanaf het balkon van hun woning springen. Vervolgens rende het tweetal er vandoor en stapte in een verderop op de Platanendreef gereedstaande/geparkeerde kleine zwarte auto waarna ze er vandoor reden. Bleek dat was ingebroken in de woning. Daarbij hebben de inbrekers papieren, bankpasjes en een geldbedrag van totaal ongeveer veertig Euro gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; gesignaleerd
Bij controle afgelopen woensdagmiddag op de Rimburgerweg in Brunssum van de inzittenden van een auto bleek dat een van de inzittenden, een 36-jarige vrouw uit Utrecht gesignaleerd stond voor een (ingevolge een rechtelijk vonnis) gevangenisstraf van 14 dagen, die zij nog moest ondergaan. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf werd ingesloten. Overigens kwamen bij controle van de vrouw allerlei kledingstukken vanonder haar eigen kleding tevoorschijn. Nader onderzoek wees uit dat die kledingstukken waren gestolen in een winkel aan de Hoogstraat in Landgraaf en in een winkel aan de Gatestraat, eveneens in Landgraaf. De kledingstukken werden inbeslaggenomen. De winkeliers hebben bij de politie aangifte gedaan van winkeldiefstal. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Hoensbroek; luchtverfrissers
Personeel van een winkelbedrijf aan het Gebrookerplein in Hoensbroek betrapte afgelopen woensdagmiddag een 19-jarige man uit Hoensbroek bij diefstal van een tiental geur/luchtverfrissers. De winkeldief rende er vandoor, daarbij achterna gezeten door winkelpersoneel. Samen met een toevallig passerende politie/motoragent werd de winkeldief uiteindelijk in de kraag gevat. De geur/luchtverfrissers werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbal tegen hem op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-06-2002 '
Lees ook