Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP; 15.00 u) Donderdag, 27 juni 2002

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Ulestraten is woensdagavond 26 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op zijn bromfiets.
Het alcoholgebruik van de bromfietser bleek woensdag omstreeks 19.15 uur bij een routinecontrole op de Scharnerweg te Maastricht. Bij het eerste contact met de bromfietsbestuurder roken de agenten een alcohollucht waarna een alcoholblaastest afgelegd diende te worden. Nadat deze aangaf dat de bestuurder gedronken had, werd hij overgebracht naar het politiebureau waar een ademanalyse volgde. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.5 en 0.6 promille, net iets meer dan wettelijk toegestaan is. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 22 jarige automobilist uit Beek werd de afgelopen nacht bekeurd wegens het rijden onder invloed. Zijn alcoholgebruik bleek bij een routinecontrole omstreeks 05.40 uur op de Franciscus Romanusweg te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder werd bij hem een alcoholgeur waargenomen waarna een alcoholblaastest volgde. Nadat deze ook aangaf dat er alcohol in het spel was werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze gaf een uitslag aan tussen 0.6 en 0.7 promille. Tegen de inwoner van Beek werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur in zijn bezit.

Maastricht, autoinbrekers aangehouden:
De politie heeft donderdagmorgen 27 juni 2002 twee mannen aangehouden nadat een getuige gezien had dat beiden betrokken waren bij een auto-inbraak.
De getuige zag omstreeks 06.50 dat een man bezig was met het openbreken van een personenauto en dat na het openben van het portier er kleding uit de auto gehaald werd. Samen met een tweede man die vermoedelijk op de uitkijk had gestaan liep de autoinbreker daarna weg. De getuige waarschuwde daarop meteen de politie die het tweetal, dat geheel voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement, op de Boschstraat te Maastricht aantrof. Zij werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Een van de aangehouden verdachte bleek een bodywarmer uit de auto gestolen te hebben. Aan het politiebureau werd tegen het tweetal proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de 20 jarige verdachte die op de uitkijk gestaan had in vrijheid gesteld. De andere verdachte, een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd eveneens in vrijheid gesteld maar meteen daarna in vreemdelingen bewaring gesteld. De afdeling vreemdelingen zaken stelteen onderzoek in naar de juiste identiteit van de vreemdeling, tevens of hij uit Nederland verwijderd kan worden.

Maastricht, geweldplegers aangehouden:
Twee inwoners van Maastricht zijn woensdagavond 26 juni 2002 door de politie aangehouden nadat beiden een mishandeling pleegden na een diefstal van een zonnebril.
Een 16 jarige inwoner van Maastricht pleegde woensdagavond in het Waldeckpark een diefstal van een zonnebril die hij van het hoofd van een 17 jarige jongen griste. De dief wilde de zonnebril niet teruggeven ondanks herhaalde verzoeken van de eigenaar. De dief bleef weglopen en gooide uiteindelijk de zonnebril in het water van de Jeker in het Aldenhofpark. De eigenaar van de bril wilde nu een schadevergoeding maar de dief wenste daar niet aan mee te werken. In het Mgr. Nolenspark werd de eigenaar van de bril door de dief behoorlijk mishandeld. Hij kreeg klappen en trappen te incasseren. Ook een vriend van het slachtoffer werd mishandeld. Hij kreeg een kopstoot te incasseren van een 15 jarige inwoner van Maastricht. De gewaarschuwde politie kon na een korte achtervolging door het Mgr. Nolenspark het tweetal aanhouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de avond werd het tweetal geweldplegers in verzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-06-2002 '
Lees ook