Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-07-2002 Persberichten regionaal (JvK)
zaterdag 27 juli 2002

Maastricht/Margraten, meisje (17) overleden aan gevolgen aanrijding.

Een 17-jarige meisje uit Epen is vrijdag overleden aan de gevolgen van een aanrijding op 19 juni 2002 in Margraten. Het meisje reed die dag met haar bromscooter over de Rijksweg ter hoogte van industrieterrein De Fremme en werd daar aangereden door een personenauto welke haar geen voorrang verleende. Tengevolge van de aanrijding liep ze ernstig inwendig letsel op waaraan ze uiteindelijk is bezweken.

Maastricht/Eijsden, man dood na val met brommer

Een 35-jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Oosterweg in Oost-Maarland overleden aan de gevolgen van een val met zijn bromfiets. Getuigen zagen dat hij met hoge snelheid tegen een stoeprand reed en daardoor ten val kwam. Het slachtoffer kwam daarbij zo ongelukkig op het wegdek terecht dat hij ter plaatse overleed.

Maastricht, auto tegen ANWB-paal

Drie inzittenden van een personenauto zijn vrijdagavond omstreeks 21.00 uur gewond geraakt toen ze op de Fort Willemweg met hun auto tegen een ANWB-paal reden. De 29 jarige chauffeur raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en kon daardoor de mast, die midden op de scheiding van twee rijbanen staat, niet ontwijken. Hij werd samen met een 22 jarige vrouw en een 35 jarige man, die bij hem in de auto zaten, overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht en daar opgenomen. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend.

Maastricht, huis uitgebrand

Door nog onbekende oorzaak brandde afgelopen nacht een woning aan de Franklinstraat helemaal uit. De brandweer kreeg omstreeks 01.15 uur de brandmelding en rukte met groot materieel uit. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Tijdens de bluswerkzaamheden zette de politie een gedeelte van de straat af. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de brandoorzaak.

Maastricht, autokraker aangehouden

De politie van Maastricht heeft vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur een 20-jarige inwoner van maastricht aangehouden kort nadat hij op de Lage Frontweg had ingebroken in een personenauto. De dader, een bekende drugsverslaafde, trachtte zich nog per fiets aan een aanhouding te onttrekken. Hij kon uiteindelijk op de Boschstraat worden aangehouden. De man is ingesloten.

Sittard-Geleen, 15 jarige tasjesrover aangehouden

Een 73-jarige vrouw werd vrijdagmiddag omstreeks 16.16 uur op de Kummenaedestraat in Geleen van haar tas beroofd. Een van de twee daders werd door getuigen aangehouden. De andere verdachte kon ontkomen.
Het slachtoffer fietste over de Kummenaedestraat en had in het mandje aan het stuur haar handtas gelegd. De twee daders, eveneens per fiets, gristen in het voorbijrijden de tas uit het mandje en fietsten vervolgens hard weg. De krasse bejaarde vrouw zette meteen de achtervolging in en door hard te roepen trok ze de aandacht van een voorbijganger. Deze bedacht zich geen moment en kon een van de daders van de fiets trekken. De ander wist te ontkomen. De aangehouden jongen, een 15-jarige Belg uit Maasmechelen, werd overgedragen aan de politie.

Sittard-Geleen, etalage gekraakt

Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur hebben twee onbekend gebleven mannen de etalageruit van een rijwielhandel aan de Rijksweg-noord in Sittard vernield en vervolgens een uitgestalde fiets gestolen. Getuigen, die op het kabaal afkwamen, zagen nog net hoe de twee mannen er met de fiets vandoor gingen.

Urmond, televisie gestolen

In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Steegstraat in Berg aan de Maas, gemeente Urmond. Uit de woning werd een kleuren-tv weggenomen.

Beek, man draait door na bekeuring

Een 32-jarige automobilist uit Sittard raakte vrijdagavond omstreeks 20.30 uur door het dolle heen toen hij door de politie werd bekeurd voor het niet dragen van zijn autogordel. Een en ander gebeurde op de Eisenhowerlaan in Beek. De man weigerde alle medewerking en sloeg naar beide agenten, zonder dat daartoe aanleiding was. Hij werd ter plaatse aangehouden hetgeen gepaard ging met verzet. De man kon met moeite worden overmeesterd en geboeid. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en vervolgens ingesloten.

Beek, baldadige jongeren

Op aanwijzing van getuigen heeft de politie van Beek zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur twee jongemannen uit die plaats aangehouden wegens baldadig gedrag. Het tweetal, 20 en 21 jaar oud, had samen met een 21-jarige plaatsgenoot op de Markt in Beek tegen ramen, brievenbussen en deuren getrapt en een vlag weggenomen. Ook vernielde een van hen een regenpijp. Ze verkeerden onder invloed van alcohol. De twee werden ingesloten. De 3e persoon was niet meer bij het tweetal, maar diens identiteit is bekend.

Hoensbroek, jongen met vuurwapen in zwembad

Nadat een getuige vrijdagavond omstreeks 20.30 uur had gezien dat een jeugdige bezoeker van het zwembad Otterveurd aan de Gravin van Schonbornlaan een vuurwapen in zijn handen hield, waarschuwde deze de politie. Toen de politie ter plaatse kwam werd de betreffende jongen, een 17-jarige inwoner van Hoensbroek, gefouilleerd en werd het vuurwapen aangetroffen. De jongen werd daarna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Heerlen, inbraak in school

Vrijdagavond werd ingebroken in het schoolgebouw van het Herlecollege aan de Heldevierlaan in Heerlen. Een ruitje werd ingetikt om binnen te komen. Uit een van de lokalen werden enkele computerkasten gestolen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 27-07-2002 '
Lees ook