Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.00 u) Dinsdag, 28 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; binnenbrand
Afgelopen maandagmiddag kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Pieter Poststraat in Maastricht. Bleek dat in een woning een binnenbrand was ontstaan. De bewoners hadden zich reed in veiligheid weten te brengen door naar buiten te gaan. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. Twee honden waren nog in de woning. Een hond had de binnenbrand niet overleefd en was vermoedelijk door de rookontwikkeling gestikt. De andere hond had het wel overleefd en dit huisdier werd zolang elders ondergebracht. De bewoners konden voor de nacht niet in de woning en werden bij familie voor de nacht ondergebracht. Volgens de brandweer is de brand vermoedelijk in de badkamer, bij de geiser ontstaan.

Maastricht; bonnenregen
De politie heeft afgelopen maandagmiddag en namiddag totaal ongeveer honderdvijftig bekeuringen uitgedeeld in Randwijck. Er waren veel bezoekers gekomen naar een beurs in Randwijck en veel automobilisten hadden, als gevolg van de ontstane parkeerproblematiek hun autos als het ware uit hun handen laten vallen en her en der de voertuigen op soms de onmogelijkste plekken geparkeerd (bermen, groenvoorzieningen, verkeersgevaarlijk parkeren, op parkeerplaatsen van andere bedrijven en instanties waarvan die parkeerplaatsen weer overvol raakten etc.). De politie zal tegen deze parkeeroverlast blijven optreden.

Maastricht; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Rhapsodiestraat in Maastricht een 38-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De politie wilde de automobilist aan een nadere controle onderwerpen (omdat de politie rijden onder invloed van alcohol vermoedde), echter die negeerde op de Cabergerweg het door de politie gegeven stopteken en reed door. Op de Rhapsodiestraat stopte de verdachte en kon hij worden aangehouden. De politie had de verdachte al eerder vannacht (op de Markt), toen hij vermoedelijk onder invloed met zijn auto wilde gaan rijden, gewaarschuwd dat niet te doen en met hem afgesproken dat hij met een taxi naar huis zou gaan. Later zag de politie de verdachte toch in zijn auto rijden. De aangehouden verdachte weigerde in het politiebureau iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in het bloed. Daarnaast wees nader onderzoek uit dat de verdachte geen rijbewijs heeft. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; bekeurd
De politie heeft twee automobilisten bekeurd met ieder een boete van honderdnegentig Euro. Bij controles op de Universiteitssingel bleek een 52-jarige automobilist uit Andelst en op het Endepolsdomein in Maastricht een 33-jarige automobilist uit Tilburg de auto onder invloed te besturen. De man uit Andels bleek na ademanalyse in het politiebureau ruim 0,7 en de Tilburger ruim 0,6 promille alcohol in het bloed te hebben. Uiteraard kregen beide mannen ook een rijverbod opgelegd.

Valkenburg; tegen lichtmast
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op Neerhem in Valkenburg een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Gulpen botste, vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre met zijn auto tegen een lichtmast. De automobilist raakte bij de aanrijding gewond (klaagde over misselijkheid en had een bloedneus) en werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. De auto werd afgesleept. De automobilist gaf aan dat toen hij met zijn auto wilde gaan inhalen ook een andere auto die voor hem reed plotseling eveneens ging inhalen. Daardoor moest hij afremmen en raakte met zijn auto in slip. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 28-01-2003 '
Lees ook