Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-01-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.15 u) Dinsdag, 28 januari 2003

District Sittard

Sittard; aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een 17-jarige jongen uit Sittard aangehouden. Bleek dat bij de brand die middag van het voormalige schoolgebouw Serviam een getuige een jongen terugherkende die hij even tevoren op een dak aldaar had zien lopen. De getuige waarschuwde de politie en die hield de verdachte op de Baandert aan. De jongeman werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De politie heeft de ouders ingelicht. De politie die een nader onderzoek instelt naar de brand in het voormalige schoolgebouw onderzoekt daarbij ook of de aangehouden jongeman daar mogelijk iets mee van doen heeft. De politie die meteen na de brandmelding bezig was met assistentieverlening bij de brandbestrijding, betrapte een 14-jarige jongen uit Brunssum die ramen aan het ingooien was van het voormalige schoolgebouw. Ook deze knaap werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Bekeken wordt of de jongen in aanmerking komt voor een alternatieve straf via het Halt-bureau.

Sittard; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Wehrerweg in Sittard. Daarbij werden totaal 720 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 87 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km p/u.

Geleen; bloedproef
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie van getuigen een melding dat op de Groenstraat in Geleen een automobilist vreemde capriolen aan het uithalen was. De politie die poolshoogte ging nemen zag er een automobilist die, vermoedelijk omdat hij de politie in het oog had gekregen er met hoge snelheid vandoor reed, dit ook om zich aan een mogelijke controle te onttrekken. De politie reed de automobilist achterna. De automobilist pleegde op zijn rit allerlei verkeersovertredingen (door het voor hem rode verkeerslicht rijden, met hoge snelheid op de Rijksweg Noord rijden waarbij de snelheidsmeter van het politievoertuig dat achter hem reed snelheden klokte van soms 120 km p/u, rijden op de andere rijbaan / van het tegemoetkomende verkeer etc.). Op het Stationsplein in Sittard wist de politie de automobilist, 34-jarige man uit Argenteuil (Fr) tot stoppen te bewegen en kon hij worden aangehouden. De politie kreeg aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Omdat een blaastest mislukte nam de politie een bloedproef af van de verdachte. Zijn auto werd afgesleept en veiliggesteld. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Rijksweg-Centrum in Geleen van een 48-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Stein; rookbommetje
Afgelopen maandagavond omstreeks 19.30 uur kregen politie en brandweer een melding dat er een vuurwerkbom in het winkelcentrum aan het Raadhuisplein in Stein zou zijn gegooid. Bleek te gaan om een rookbommetje dat door een winkelmedewerker reed naar buiten was geschopt. Het is niet bekend wie de rookbom naar binnen in het winkelcentrum heeft gegooid.

Born; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een radar snelheidscontrole gehouden op Graetheide in Born (in 30 km-zone). Daarbij controleerde de politie totaal 212 voertuigbestuurders waarvan er totaal 92 de ter plaatse geldende maximum snelheid hebben overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 60 km p/u.

Buchten; winkelkraak
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.40 uur werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Oude Baan in Buchten. Bleek dat inbrekers door forcering van de toegangsdeur de winkel waren binnengedrongen. Toen de politie ter plaatse stoven enkele personen er vandoor (richting Foragiemstraat en Keerweg) en die konden, mede ook door het slechte weer niet meer worden getraceerd en achterhaald. Vermoedelijk dat er allerlei rookwaar is gestolen (moet nog allemaal precies worden nagegaan). De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 28-01-2003 '
Lees ook