Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-02-2003 Persbericht district Sittard (HP 13.45 uur) Vrijdg 28 februari 2003

Geleen, auto in brand gestoken
.
Vrijdagochtend rond half zes brandde een personenauto uit aan een veldweg bij de Oude Postbaan in Geleen.
Door de hitte brandde de auto vrijwel geheel en uit smolten de kentekenplaten waardoor alleen nog kon worden geconstateerd dat het een auto van het merk Audi betrof. Een getuige van de brand had kort tevoren een donkerkleurige personenauto bij de toen nog niet brandende auto gezien. De personenauto is daarop met hoge snelheid weggereden in de richting Obbicht. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto.

Sittard, automobilist overleden.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd kort na middernacht een 67-jarige Sittardenaar onwel tijdens het besturen van zijn auto. De man reed op de Parallelweg tegen een muurtje om vervolgens tegen een heg tot stilstand te komen. Hij werd in zorgwekkende toestand door een ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar hij later tengevolge van een hartstilstand nacht overleed.

Sittard, tweetal gooit ruit in aan de Paardestraat, Vrijdagmorgen werd kort na middernacht een ruit vernield van een bedrijf, gelegen aan de Paardestraat. Getuigen hoorden het vernielen van de ruit en zagen een tweetal personen weglopen. Aan de hand van het signalement kon de politie een 27-jarige jongen en een 18-jarige meisje beiden uit Sittard na korte tijd op de Baandert aanhouden. Verhoor wees uit dat de jongen de ruit had ingeschopt, waarop het meisje meteen werd heengezonden. Tegen hem wordt in het kader van snelrecht proces verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, man veroorzaakt aanrijding onder invloed van alcohol. Bij een aanrijding op de kruising Limbrichterstraat / Whitestraat, donderdagmiddag, verleende een 64-jarige automobilist uit Sittard geen voorrang aan een tegemoetkomende automobilist, toen hij linksaf wilde slaan. Door de aanrijding ontstond lichte materiële schade aan beide voertuigen. De man bleek echter heel wat aan Bacchus geofferd te hebben, hetgeen de alcoholblaastest uitwees. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 2,2 en 2,3. Tegen de 64 jarige automobilist werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 28-02-2003 '
Lees ook