Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 15.00 uur) Vrijdag 28 maart 2003

Maastricht, winkeldiefstal.

De politie heeft donderdagmiddag 27 maart 2003 tegen een 17 jarige inwoner van Tilburg proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De jongen ontvreemdde in een supermarkt aan de Kuilenstraat te Meerssen kleding ter waarde van 112 euro. Zonder te betalen verliet hij de winkel en werd daarna door het personeel die de diefstal had zien plaatsvinden aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De winkeldief pleegde verzet tegen het winkelpersoneel. Twee politieagenten die in hun vrije tijd in de winkel aanwezig waren zagen het gevecht en grepen in. De winkeldief werd in bedwang gehouden en aangehouden. Bij onderzoek bleek hij een tas in zijn bezit te hebben waarin ter waarde van ruim 130 euro aan tandpasta en gezichtscrèmes aanwezig waren Deze bleken bij een andere winkel in Meersen ontvreemd te zijn. De winkeldief is ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de middag werd hij nog in verzekering gesteld en is vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie. De gestolen spullen worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaren.

Maastricht, winkeldief pleegt geweld tegen personeel.

Een 34 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 27 maart 203 door de politie aangehouden nadat hij in een supermarkt aan het Plein 1992 te Maastricht een diefstal pleegde. De inwoner van Maastricht gedroeg zich ontzettend lastig ten overstaan van het winkelend publiek in een supermarkt aan het Plein 1992. Toen hij daarna ook nog eens een fles drank ontvreemdde en daarmee de winkel verliet werd de politie gewaarschuwd. In afwachting van de komst van de politie greep het personeel zelf ook in. De winkeldief stelde zich echter zeer agressief op tegen het personeel en dreigde hen met de fles te zullen slaan. De ter plaatse gekomen politie heeft de winkeldief aangehouden. Hij ontkende ook maar iets gedaan te hebben. Nadat hij aangehouden werd pleegde hij ook verzet tegen de politie. Hij bleek bij zijn aanhouding in zijn jas de gestolen fles drank aanwezig te hebben. Hij werd ingesloten aan het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.
Donderdag 27 maart 2003 heeft kort na 17.00 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Akersteenweg waarbij een fietser een gebroken sleutelbeen opliep.
De 39 jarige fietser woonachtig is Cadier en Keer stak tussen een in de richting van Maastricht stilstaande file de Akersteenweg ter hoogte van het tankstation over. Een in de richting van Cadier en Keer langs de file rijdende auto zag de overstekende fietser te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd geschept, belandde tegen de voorruit van de auto en viel daarna op de grond. De fietser werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd. De auto van de benadeelde werd vrij ernstig beschadigd. Deze diende door een takelbedrijf te worden weggesleept.

Berg en Terblijt, onder invloed aanrijding veroorzaakt. Een 63 jarige automobilist uit Berg en Terblijt heeft donderdag 27 maart 2003 op de Geulhemmerweg te Berg en Terblijt een verkeersongeval veroorzaakt. Vermoedelijk onder invloed van alcohol heeft de bestuurder in zijn auto gereden.
De automobilist uit Berg en Terblijt wilde een op de Geulhemmerweg geparkeerde personenauto voorbij rijden maar moest volgens zijn eigen verklaring uitwijken voor een uit tegenovergestelde richting naderende auto. Er volgde een aanrijding met de geparkeerde personenauto. De ter plaatse ontboden politie stelde vast dat de veroorzaker naar het gebruik van alcoholische drank rook. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar een politiearts van hem een urineproef heeft genomen. Ter vaststelling van het alcoholpromillage, mogelijk ook het gebruik van andere stoffen zoals medicijnen, werd het urinemonster naar het Nederlands forensisch instituut te Rijswijk gezonden. Tegen de inwoner van Berg en Terblijt zal proces-verbaal worden opgemaakt. Beide bij het verkeersongeval betrokken personenautos werden zwaar beschadigd.

Maastricht, acht straatroven opgelost.
In de maanden januari en februari 2003 vonden er in Maastricht West meerdere straatroven plaats. De oudere vrouwelijk slachtoffers werden aangesproken door een man die hun de weg vroeg. Eenmaal aan de praat met het slachtoffer griste de man plotseling de handtas weg en ging er daarmee aan de haal. In een aantal gevallen kwamen de slachtoffers ten val maar liepen gelukkig daardoor geen noemenswaardig letsel op. Na het geld uit de beurzen gehaald te hebben gooide de straatrover de tas in de omgeving ook weer weg. In de meeste gevallen werd de tas ook weer teruggevonden. Een getuige wist in februari het kenteken van de Belgische personenauto te noteren waardoor de politie op het spoor werd gezet van de straatrover. Het onderzoek samen met de Belgische politie had tot resultaat dat de straatrover kon worden aangehouden. Ook in Genk had hij diefstallen met geweld gepleegd. De voorbije week werd de verdachte in de gevangenis te Hasselt door de Maastrichtse politie gehoord. De 31 jarige zuiderbuur, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bekende acht in Maastricht West gepleegde straatroven. Van de totale buit t.b.v. ongeveer 850 euro is niets meer teruggevonden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 28-03-2003 '
Lees ook