Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-05-2002
Persberichten district Sittard (MD 16:03 uur) Dinsdag 28 mei 2002

Sittard: rijden onder invloed alcohol

Maandag 27 mei kreeg de politie rond 19.30 uur melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Rijksweg Zuid in Sittard. De politie begaf zich ter plaatse. Daar bleek dat de bromfietser, een 48-jarige inwoner van Heerlen, onder invloed van alcohol was.

De automobilist, een 20-jarige inwoner van Born, had geen voorrang verleend aan de rechtdoorgaande brommer. Er was vrijwel alleen materiële schade. De bromfietser klaagde over pijn aan zijn knie, maar stuurde de eveneens ter plaatse gekomen ambulance weg.

De bromfietser bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Dit werd bewezen door een blaastest en de Heerlenaar werd meegenomen voor een ademanalyse op het bureau. Deze wees een uitslag van 1,1 promille aan. De man werd voorgedragen voor snelrecht en kreeg een boete van 100 euro voor het rijden onder de invloed van alcohol. De schade aan zijn brommer verhaalde hij op de 20-jarige Bornaar.

Sittard, Munstergeleen: woninginbraken

Maandag 27 mei werd rond 07.00 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Burgemeester Luytenstraat in Munstergeleen.

Men verschafte zich toegang via de voordeur. Ontvreemd werden twee fototoestellen, een kristalverzameling en een geldbedrag.

Rond 09.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hemelsley in Sittard.
Men verschafte zich toegang via een deur die al stuk was. Uit de woning werd een fotocamera, een computer en een geldbedrag ontvreemd.

De politie stelt naar beide inbraken een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 28-05-2002 '
Lees ook