Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2002
Persberichten district Heerlen (HP 15:49 uur) Vrijdag 28 juni 2002

Brunssum , autokraker aangehouden:

De politie heeft vrijdagmorgen 28 juni 2002 een 26 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die kort daarvoor een auto-inbraak had gepleegd.

Een getuige meldde de politie vrijdagmorgen omstreeks 05.30 uur dat op de Regentesselaan te Brunssum een man bezig was met het plegen van een auto-inbraak. De getuige gaf een goede beschrijving van de autoinbreker en meldde tevens dat de man iets uit de auto had weggenomen en daarmee op de fiets was vertrokken. De politie stelde een uitgebreid buurtonderzoek in en trof op de Gasperistraat te Brunssum de door de getuige beschreven man fietsend aan. Uit zijn broekzak stak zichtbaar een life-hamer. In een tas die de man met zich voerde was een autoradio aanwezig. De fietser werd daarop aangehouden door de politiepatrouille en werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Heerlen, hennepkwekerij aangetroffen:

In een woning aan de Sint Angelastraat te Heerlen heeft de politie donderdagmiddag 27 juni 2002 een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij geheel ontmanteld.

Naar aanleiding van de overlast van een hennepgeur stelde de politie donderdagmiddag in een woning aan de Sint Angelastraat te Heerlen een onderzoek in. In aanwezigheid van de bewoner trof de politie op en slaapkamer een hennepkwekerij aan bestaande uit 40 planten die beschenen werden door vier assimilatielampen. Verder trof de politie een afzuiginstallatie, een koolstoffilter, een schakelklok en diverse groei bevorderingsmiddelen aan. Na monsterneming van de hennepplanten en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt dat in het kader van snelrecht zal worden afgehandeld.

Hoensbroek, snelheidscontrole:
Donderdag 27 juni 2002 heeft op de Akerstraat Noord te Hoensbroek een snelheidscontrole plaatsgevonden. Tussen 11.50 en 12.50 uur stond de radarauto van de politie opgesteld op de Akerstraat Noord waar de snelheid van 789 motorvoertuigen werd gecontroleerd. 46 bestuurders bleken harder te rijden dan de maximum snelheid van 50 km per uur ter plaatse. De hoogst vastgestelde snelheid bleek 72 km per uur te zijn. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen allen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 28-06-2002 '
Lees ook