Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.30 u) Woensdag, 29 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; beledigingen
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag op de Wilhelminakade in Maastricht een 38-jarige man uit Maastricht aangehouden. De politie-agenten waren doende met toezicht-surveillance toen de Maastrichtenaar op de Wilhelminakade, zonder enige aanleiding allerlei beledigingen uitte in de richting van de politie-agenten. Die hebben de verdachte daarop meteen aangehouden en overgebracht naar het politie-bureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; alerte getuige waarschuwt politie
Afgelopen dinsdagmiddag zag een buschauffeur die met zijn autobus op het Stadionplein in Maastricht stond, een man lopen met nogal aandacht voor op het Stadionplein geparkeerde autos. De alerte buschauffeur die dat niet vertrouwde hield de man in de gaten en zag op een gegeven moment hoe die in een geparkeerde auto aan het inbreken was en vervolgens na de autokraak in een andere auto wegreed. Daarop waarschuwde de buschauffeur meteen de politie en dirigeerde middels zijn telefoon de politie naar de plek waar de autokraker in diens auto was weg-/heengereden. De politie kon de verdachte, een 22-jarige man uit Stein daarop zonder problemen aanhouden. Bleek dat die bij de autokraak een autoradio had gestolen. Die vond de politie in de auto van de verdachte terug. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de autokraak inmiddels bekend en de politie stelt verder onderzoek in (ook of hij mogelijk meer op zijn kerfstok heeft).

Maastricht; alcohol en verkeer
Afgelopen dinsdagnamiddag omstreeks 18.45 uur vond op het Itersondomein in Maastricht een aanrijding plaats tussen een tweetal autos. Bleek dat een van de bestuurders, een 44-jarige man uit Waalwijk onder invloed zijn (bestel-)auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal tgegen hem op. Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.10 uur vond op de Cabergerweg een aanrijding plaats. Een 55-jarige automobilist uit Maastricht botste er door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een verkeerslicht (verkeerslicht voor fietsers). Bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 29-01-2003 '
Lees ook