Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-05-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.15 u) Woensdag, 29 mei 2002

District Heerlen

Heerlen; bekeuringen
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij verkeersontroles op de Geerstraat, Gasthuisstraat en op de Spoorsingel totaal 23 voertuigbestuurders bekeurd. Daarbij gaat het in de meeste gevallen om illegaal / foutief parkeren van de voertuigen.

Heerlen/Hoensbroek; hennepkwekerijen opgeruimd
De politie die informatie had dat op diverse locaties in Heerlen Noord / Hoensbroek hennep werd gekweekt ging afgelopen dinsdag dan ook controleren. Zo trof de politie in een pand aan de Wilhelminastraat in Hoensbroek een hennepkwekerij waar was geoogst. Daarbij nam de politie bijna anderhalve kilo gedroogde hennep in beslag. In woningen aan de Elandstraat (115 hennepplanten), Geitstraat (bijna tweehonderd hennepplanten), Eikstraat (ruim dertig hennepplanten), Ridder Hoenstraat (510 hennepplanten), Parkweg (ruim dertig hennepplanten) en aan de Laurierstraat (210 hennepplanten) werden hennepkwekerijen aangetroffen waarbij de politie totaal ruim 70 assimilatielampen (groeilampen) in beslag nam. Op al deze locaties kreeg de politie aanwijzingen dat mogelijk met de elctriciteitmeters was geknoeid. Medewerkers van Essent die meededen aan de controles hebben op alle locaties de electriciteitsmeters afgesloten. Na betalen van een voorschot van 1.500,- Euro werden de meeste locaties weer aangesloten. De politie maakt terzake illegale hennepkwekerijen proces-verbaal op tegen alle verdachten.

Brunssum; huisdierenleed
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van getuigen dat er op een parkeerplaats naast een winkelbedrijf aan de Kennedylaan in Brunssum, een jong hondje aan een boom was vastgebonden. Bleek dat getuigen hadden gezien dat een onbekende vrouw met een witte, oud model auto, die dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur het hondje aan de boom had vastgebonden en daarna is weggereden. In eerste instantie dachten de getuigen dat de vrouw ging winkelen en het hondje niet in de warme auto wilde achterlaten. De politie die een onderzoek instelt, is op zoek naar getuigen / mensen die informatie kunnen verschaffen wie de onbekende vrouw is.

Hoensbroek; overlopen
Afgelopen dinsdagmorgen kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Hommerterweg in Hoensbroek. Bleek dat de bewoner een inbreker/insluiper in de woning had overlopen / in de woning had aangetroffen. Daarbij kwam het even tot een schermutseling/handgemeen met de inbreker die vervolgens de woning (zonder buit) uitrende en en er vandoor ging. Een andere alerte getuige ging de inbreker/insluiper achterna en wist hem mee terug te brengen alwaar hij door de inmiddels gearriveerde politie werd aangehouden. De verdachte, een 33-jarige man uit Sittard werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend er te hebben willen stelen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 29-05-2002 '
Lees ook