Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.15 u) Woensdag, 29 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Bosscherweg in Maastricht. Daarbij controleerde de politie totaal 1.248 voertuigbestuurders. Daarvan hebben 131 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid overtreden. Een klein aantal voertuigbestuurders (12) werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km p/u.

Maastricht; aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de kruising Zeepziedersdreef met de Ebenistendreef in Maastrticht een aanrijding plaats. Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Bemelen botste met zijn bromfiets tegen een motor, bestuurd door 39-jarige man uit Maastricht. Die kwam met zijn motor ten val waarbij hij gewond raakte. De Maastrichtenaar werd met een gebroken arm overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Maastricht; fietsendiefje
Afgelopen dinsdagnamiddag kreeg de politie een melding dat op het Stationsplein in Maastricht een jonge knaap een fiets had gestolen. De politie die terplaatse kwam heeft op aanwijzing van alerte getuigen (die ook de politie hadden gewaarschuwd) 12-jarige jongen aangehouden. De fiets die hij bij zich had werd inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in, met name ook of de verdachte meer (fietsendiefstallen) op zijn kerfstok heeft.

Maastricht; binnenbrandje
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 02.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Penningruwe in Maastricht. Bleek dat een van de bewoners, een jongeman wakker was geworden toen zijn haren in brand stonden waarop hij meteen de andere bewoners alarmeerde. De brandweer heeft de binnenbrand (gedeelte van de kamer stond in brand) snel geblust. De jongeman had verder geen verwondingen doch een van de andere bewoners had wat lichte brandwonden waaraan deze zich in het ziekenhuis even medisch heeft laten verzorgen. Niet uitgesloten is dat het binnenbrandje is ontstaan na het roken van een sigaret.

Mheer; onder invloed
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 23.15 uur vond op de Dorpsstraat in Mheer een aanrijding (blikschade) plaats tussen twee autos, een auto bestuurd door een 60-jarige automobilist uit Lanaken (B) en de andere auto door een 50-jarige man uit Margraten. Bleek dat de Belgische automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Belg ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dat wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 29-05-2002 '
Lees ook