Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-06-2002 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid persberichten regionaal

Gulpen, dode bij eenzijdig ongeval

Een 29-jarige automobilist uit Maastricht is zaterdagmorgen omstreeks 06.30 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg in Gulpen. Op het moment van de aanrijding regende het en was het wegdek ter plaatse glad. Dit in combinatie met te hoge snelheid is vermoedelijk de oorzaak dat het slachtoffer de macht over het stuur van zijn auto verloor en ter hoogte van de afslag Euverem tegen een ANWB-paal botste. Door de klap brak het voertuig in twee stukken. Het slachtoffer was op slag dood. De brandweer van Gulpen kwam er aan te pas om het stoffelijk overschot uit de auto te bevrijden.

Sittard, taxichauffeur beroofd

Een 23-jarige taxichauffeur uit Sittard is zaterdag omstreeks 03.40 uur op de Markt in Sittard door een zestal mannen mishandeld en vervolgens beroofd. De daders hadden het voorzien op de portemonnee van de chauffeur. Ook namen ze hem een gouden ketting, zijn mobiele telefoon en zijn rijbewijs af. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Maastricht, onderzoek in growshop na drugsvangst

Onder leiding van de officier van justitie en de rechter commissaris heeft de politie van Maastricht vrijdagavond een onderzoek ingesteld in een zogenaamde growshop aan de Brusselsestraat. Daarbij werd een 44-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. In het pand werd 7200 gram softdrugs alsmede verpakkingsmateriaal aangetroffen. De aanleiding voor het onderzoek was, dat agenten van het bike-team kort tevoren twee mannen uit het Franse Longwy uit de winkel hadden zien komen die bij controle ruim 300 gram softdrugs bij zich hadden. Zij verklaarden daarover dat ze deze in de growshop hadden gekocht.

Elsloo, bromfietser gewond bij aanrijding

Een 39-jarige bromfietser uit Elsloo is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Koolweg in zijn woonplaats door een personenauto werd aangereden. De bestuurder van deze personenauto, een 22-jarige man uit Elsloo, verleende geen voorrang. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard.

Landgraaf, inbraak in woning

Onbekenden hebben vrijdag tussen 13.15 uur en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Vlekkenkamp. De voordeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd helemaal doorzocht. Uit de woning verdween onder meer een laptop, een videocamera en een GSM-telefoon.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 29-06-2002 '
Lees ook