Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Donderdag, 30 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; binnenbrand
Een bewoner van een woning aan de Burgemeester Kessensingel in Maastricht ontdekte afgelopen woensdagmiddag plotseling, toen hij vanuit de woonkamer naar de keuken liep, dat de keuken in brand stond. Hierop heeft hij meteen de woning verlaten. De gewaarschuwde brandweer heeft de binnenbrand geblust. Het interieur van de gehele woning heeft flinke schade opgelopen. Enkele belendende panden liepen enige rookschade op. De oorzaak van de brand is niet bekend maar niet uitgesloten is dat een fritespan daar mogelijk iets mee te maken heeft.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 18.30 uur vond op de Randwijcksingel in Maastricht een aanrijding plaats. Een 36-jarige automobilist uit Venlo botste met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto (alleen blikschade). Bleek dat de Venlonaar onder invloed zijn had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; bonnenregen houdt aan
De politie heeft afgelopen woensdag totaal ongeveer 175 bekeuringen uitgedeeld in Randwijck. Er waren veel bezoekers gekomen naar een beurs in Randwijck en veel automobilisten hadden, als gevolg van de daardoor ontstane parkeerproblematiek hun autos her en der in en om Randwijck op soms de onmogelijkste plaatsen geparkeerd (bermen, groenvoorzieningen, verkeersgevaarlijk geparkeerd etc.). Met de reeds afgelopen maandag en dinsdag totaal ongeveer 450 uitgeschreven parkeerbonnen, komt het totaal inclusief gisteren/woensdag nu op ongeveer 625 parkeerbonnen. Naar aanleiding van ook in het verleden binnengekomen klachten van ondermeer Randwijck-bewoners, bedrijven en instanties over de parkeeroverlast / het illegaal her en der parkeren van autos, treedt de politie dan ook op om de parkeeroverlast zoveel mogelijk in te dammen.

Maastricht; aanhoudingen
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat een flinke groep van ongeveer 30 personen op de Brusselsestraat in Maastricht zich nogal dreigend voor een café aldaar ophield / de nachtelijke rust en orde op straat verstoorde, waarbij op een gegeven moment reeds een de ruit van de toegangsdeur van het café werd vernield. In het café bevond zich een aantal / groep klanten. De politie die ter plaatse ging constateerde een grimmige sfeer. Op aanwijzingen van getuigen hield de politie een tweetal verdachten, twee jongemannen (20 / 25) uit Venlo aan op verdenking van vernieling (deurruit van het café). Daarnaast hield de politie nog een 22-jarige Maastrichtenaar aan wegens het niet voldoen aan een gegeven politiebevel/vordering. Deze wilde zich ondanks gegeven sommatie niet weggaan / verwijderen. Teneinde de nachtelijke rust en orde op straat te herstellen vorderde de politie de groep personen die zich op straat bevond weg te gaan en zich te verwijderen. Daaraan werd niet voldaan waarop de politie de groep moest verwijderen. Daarbij deelde de politie ook tikken uit met de wapenstok en moest in een enkel geval ook pepperspray worden ingezet. Het lukte de politie de groep te verwijderen en aldus de nachtelijke rust en orde op straat te herstellen, waarna de rust weerkeerde. De politie vermoedt dat aan de strubbelingen mogelijk geschillen in het verleden tussen groepen jongeren, aan ten grondslag liggen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 30-01-2003 '
Lees ook