Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.30 u) Donderdag, 30 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; valse aangifte
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een bewoner van een woning aan de Dagobertstraat in Maastricht aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte. Die woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een woning aldaar. De bewoner van de woning deed na de komst van de politie aangifte van inbraak in zijn woning waarbij de inbrekers sieraden, een tv-toestel, een cassettedeck en een receiver zouden hebben gestolen. De politie stelde terzake een onderzoek in in de woning. Daarbij kreeg ze twijfels omtrent de gepleegde inbraak. Bij verder onderzoek vond de politie in de kelderberging apparatuur, ondermeer een cassettedeck en een receiver. De bewoner werd daarop op verdenking van het doen van een valse aangifte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; verzet tegen aanhouding
De parketpolitie zag afgelopen woensdagmiddag op het Vrijthof in Maastricht een 38-jarige Maastrichtenaar die nog drie openstaande vonnissen had van ieder twee dagen hechtenis (totaal zes dagen hechtenis die hij nog moest ondergaan). De Maastrichtenaar werd aangehouden, doch rende meteen er vandoor teneinde zich aan de aanhouding te onttrekken. De politie rende hem achterna en wist hem in de parkeergarage in de kraag te vatten waarbij hij zich echter flink verzette tegen zijn aanhouding (trok zich los, maakte trappende bewegingen in de richting van de politie-agenten etc.). Hij werd uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen, maar ook in het politiebureau, uitte de Maastrichtenaar allerlei bedreigingen in de richting van de politie-agenten en arrestantenverzorgers. De Maastrichtenaar is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake verzet/wederspannigheid en de geuite bedreigingen.

Valkenburg; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagavond in een kelder van een pand aan de Wilhelminalaan in Valkenburg a/d Geul vond de politie een hennepkwekerij met totaal zon 185 hennepplanten, 10 assimilatielampen (groeilampen), een koolstoffilter etc.. Die werden allemaal inbeslaggenomen. De politie heeft een 42-jarige Valkenburger aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de illegale hennepkwekerij en stelt een nader onderzoek in. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsmeter is geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die hebben bij de politie aangifte gedaan terzake /fraude/diefstal van electriciteit.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 30-05-2002 '
Lees ook