Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-07-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.15 u) Dinsdag, 30 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; jongeren houden hulpdiensten bezig
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding dat er zich een aantal personen illegaal op het dak van een gebouw (een geneeskundige dienst) zouden bevinden. Bleek dat een aantal jongeren kans had gezien het gebouw binnen te geraken en via de brandtrap op het te klimmen. De politie sommeerde / vorderde de jongeren herhaaldelijk van het dak af te komen, echter hieraan werd niet voldaan. Teneinde de jongeren van het dak af te halen schakelde de politie de brandweer in. Een van de jongeren, die vervolgens probeerde via steigers te ontkomen kon de politie, eenmaal beneden oppakken / aanhouden. De brandweer heeft uiteindelijk twee jongeren van het dak afgehaald en ook die werden door de politie aangehouden. Ook nog een vierde jongere die op straat stond te kijken naar het gebeuren en die de politie ervan verdenkt eveneens illegaal via het gebouw en de brandtrap op het dak van het gebouw te zijn geklommen, werd aangehouden. De vier verdachten (16 tot 19 jr) uit Heerlen werden door de politie en een surveillance van de Koninklijke Marechaussee naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in terzake deze baldadigheid en het niet voldoen aan de door de politie gegeven bevelen. Al met al hebben de jongeren de hulpdiensten vannacht totaal zon twee en een half uur bezig gehouden / belast.

Heerlen; gestolen voertuigen aangetroffen
De politie die aanwijzingen had gekregen dat zich in een woning aan de Roebroekweg in Heerlen mogelijk een gestolen motor zou bevinden, ging afgelopen maandagavond dan ook controleren. In de tuin achter de woning trof de politie een tweetal, naar bleek gestolen motoren en in de garage vervolgens nog een gestolen auto. De motorvoertuigen werden voor nader onderzoek in beslag genomen. In de tuin vond de politie nog enkele bromfietsen die eveneens voor nader onderzoek (naar de precieze herkomst) in beslag werden genomen. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Mechelen; heterdaad
Afgelopen maandagavond toen een politiepatrouille bij een bungalowpark aan de Spetseweide in Mechelen (Wittem) was, hoorde de politie plotseling het alarm van een op het bungalowpark geparkeerde auto afgaan. De politie ging snel terplaatse en betrapte een 32-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats half in een kapotte/vernielde zijruit van een geparkeerde auto die bezig was de autoradio eruit te stelen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Mechelen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 17.45 uur vond op de kruising Hilleshagerweg / Voortweg in Mechelen (Wittem) een aanrijding plaats. Een 28-jarige automobilist uit Heerlen botste met zijn auto tegen een andere auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Mechelen. De Heerlenaar raakte bij de aanrijding in zijn gezicht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Voor alle zekerheid werd een in de andere auto, van de automobilist uit Mechelen, zich bevindende baby voor nadere controle ook naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat de baby gelukkig niets mankeerde. De Heerlense automobilist bleek in het ziekenhuis een gekneusd bekken, een gekneusde neus en allerlei kleine verwondingen/sneetjes en schrammen te hebben opgelopen. Ook hij kon na medische verzorging weer huiswaarts. De politie stelt een nader ondertzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 30-07-2002 '
Lees ook