Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-01-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 09.45 u) Vrijdag, 31 januari 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen
Het bike-team van de Maastrichtse politie heeft afgelopen donderdag bij toezicht in en om de Maastrichtse binnenstad en in Wijck (inclusief Centre Ceramique), totaal 18 bekeuringen / processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het venten zonder vergunning, bedelen / geld inzamelen zonder vergunning tot het illegaal / foutief parkeren van voertuigen.

Maastricht; winkeldiefstal
Personeel van een electronicawinkel in het winkelcentrum Brusselsepoort betrapten afgelopen donderdagavond een 23-jarige man uit Maastricht bij diefstal van een dvd-speler. Die had hij onder zijn jas verstopt. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De dvd-speler werd in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Donderdagavond werd ook in een winkel aan de Franciscus Romanusweg een winkeldief betrapt. Die wordt ervan verdacht met zijn in de winkel volgeladen winkelkarretje zonder ervoor te betalen de winkel te zijn uitgegaan. Dat werd echter ontdekt en buiten kon de verdachte, een 22-jarige man uit Roermond in de kraag worden gevat. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg ook deze verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Maastricht; taxi-overvallers aangehouden
Afgfelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Cabergerweg in Maastricht een taxichauffeur was overvallen. Bleek dat een 27-jarige taxichauffeur van een taxibedrijf uit de gemeente Meerssen op de Markt in Maastricht twee mannen had opgepikt voor een rit naar Caberg. Op de Cabergerweg werd de taxichauffeur plotseling een mes op de keel gezet. Het slachtoffer wist de taxi veilig stil te krijgen / te stoppen en zette zijn handen tussen het mes en zijn keel. Daarbij liep hij lichte snijwonden op aan zijn vingers. Het lukte de taxichauffeur vervolgens het portier van de taxi te openen en uit te stappen teneinde aan zijn belagers te ontkomen. Omdat er juist een andere auto kwam aanrijden en stopte, stapten de beide overvallers uit de taxi en gingen er vandoor. Daarop kon de taxichauffeur weer in zijn taxi stappen en wegrijden, onderwijl meteen via de centrale de politie alarmerend. Vlakbij de Fort Willemweg werden een tweetal mannen aangetroffen die voldeden aan het opgegeven signalement. Beide verdachten, twee mannen (21 / 22) zonder vaste woon/verblijfplaats werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een van de verdachten had een mes bij zich dat in beslag werd genomen en op aanwijzingen van de verdachten vond de politie ook nog het vermoedelijk bij de overval gebruikte mes, een groot broodmes terug. Ook dit broodmes werd in beslag genomen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. Beide verdachten werden in het politiebureau ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 31-01-2003 '
Lees ook