Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.00 u) Maandag, 31 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; alcohol en verkeer
Afgelopen zondagmiddag omstreeks 14.15 uur vond op de Franciscus Romanusweg een aanrijding plaats. Een 37-jarige automobilist uit Maastricht verloor de macht over het stuur en sloeg met de auto over de kop. Daarbij botste de auto van de Maastrichtenaar tegen een geparkeerde auto (die geheel vernield raakte) en schoof vervolgens een aantal meters langs de gevels van een paar panden aldaar. Er raakte gelukkig niemand gewond. Bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen de 1,2 en 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Bij controle afgelopen zondagmiddag op de Harsteltborg in Maastricht van een Maastrichtse bestuurster van een brommobiel, bleek dat de vrouw de brommobiel bestuurde terwijl zij een ontzegging heeft van het besturen van motorvoertuigen. Daarnaast bleek dat de vrouw onder invloed de brommobiel bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtse ruim viermaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 2,4 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op. De politie vorderde ook het rijbewijs in van een 44-jarige bestuurster van een auto uit Maastricht. Bij controle zondagavond op de Cantecleerstraat bleek de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto te zitten. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtse ruim driemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1,5 o/oo). De politie maakt proces-verbaal tegen haar op. Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Heerderweg in Maastricht van een 34-jarige bestuurster van een auto uit Maastricht, bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtse ruim 1,1 promille alcohol in haar bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen zondag radar snelheidscontroles gehouden op de Statensingel en op de Via Regia in Maastricht. Op de Statensingel controleerde de politie die zondagmiddag 800 voertuigbestuurders en op de Via Regia totaal 3.010 voertuigbestuurders. Daarvan hebben op de Statensingel totaal 101 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden en op de Via Regia hebben totaal 629 voertuigbestuurders te hard gereden. Alle 730 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid (op de Via Regia) bedroeg 124 km p/u.

Valkenburg; in kraag gevat
Getuigen, waaronder een politie-agent in burger/vrije tijd betrapten afgelopen zondagmiddag bij een bedrijf aan de Valkenberg (industrieterrein) in Valkenburg een tweetal jongens die bezig waren in te breken. Zo hadden zij zich via de achterzijde van het bedrijfsterrein toegang op het perceel verschaft waarbij een op de uitkijk bleef staan en de ander reeds het bedrijfsterrein op was gegaan. De getuigen grepen een van hen, een 16 jarige jongeman uit Valkenburg, in de kraag. De ander rende weg en wist te ontkomen. Deze verdachte, een 18-jarige jongeman uit Schimmert werd diezelfde middag nog in Valkenburg aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waarna de politie de ouders van de strafrechtelijk minderjarige verdachte in kennis stelde. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Eijsden; hechtingen
Een 17-jarige jongen uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer, die afgelopen zaterdagavond in Eijsden met een wagen mee was getrokken in de lichtstoet, kreeg op de Wilhelminastraat in Eijsden onenigheid met enkele andere jongeren (vermoedeleijk dat men er tegen elkaar was gebotst/gelopen). Daarop werd ook geslagen. Toen het slachtoffer, die op de grond was gevallen, weer opstond bleek hij een flinke snee in zijn wang te hebben. Vermoedelijk dat zijn belagers met iets scherps hadden uitgehaald in het gezicht van het slachtoffer. De verwonding moest bij de EHBO in het ziekenhuis worden behandeld, moest met 14 hechtingen worden gehecht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 31-03-2003 '
Lees ook