Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2003
Persberichten districten Kerkrade en Heerlen (JC; 12.55u) Districten Kerkrade en Heerlen

Landgraaf, mannen maken ruzie op Sunplein.
Afgelopen nacht kwam bij de politie de melding binnen dat op het Sunplein een ruzie gaande was. Bij aankomst trof de politie een zestal schreeuwende personen aan.
In de nacht van zondag 30 op maandag 31 maart kreeg de politie een melding dat er op het Sunplein in Landgraaf tussen een aantal personen een ruzie was. Toen de patrouille ter plaatse kwam zag deze een zestal schreeuwende personen. Bleek dar er een ruzie was waarbij ook was geslagen. De politie heeft twee mannen, een 44 jarige en een 38 jarige inwoner uit Landgraaf, aangehouden op verdenking van betrokkenheid daarbij. Bij de aanhouding pleegden de twee verdachten hevig verzet, maar konden toch worden overgebracht naar het politiebureau, alwaar zij werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf, rijden onder invloed.
Zondagavond 30 maart zag een politiepatrouille een automobilist rijden in een auto over de Heerlenseweg in Landgraaf. Kort daarna trof dezelfde patrouille deze auto aan op de Ruiterstraat in Landgraaf, terwijl nu de bijrijdster achter het stuur zat met de aanvankelijk eerder rijdende man naast haar. Omdat de politie vermoedens had dat de man, een 41-jarige man uit Landgraaf de auto onder invloed had bestuurd, stelde zij een nader onderzoek in. Ademanalyse wees een alcoholpromillage in diens bloed uit van 1 promille. Zondagavond 30 maart om ongeveer 20.00 uur zag een politiepatrouille een auto rijden over de Heerlenseweg in Landgraaf. In deze personenauto zaten twee personen, waarvan de manspersoon de auto bestuurde. Kort daarna zag de patrouille dezelfde auto weer rijden over de Ruiterstraat in Landgraaf. Opvallend was dat nu de bijrijdster de auto bestuurde. Dit was reden voor de patrouille een nader onderzoek in te stellen.
Hieruit bleek dat de 41 jarige inwoner van Landgraaf rook naar gebruik van alcoholhoudende drank. Hij gaf al snel toe, naar het zien van de patrouille, had besloten zijn echtgenote verder te laten rijden, omdat hij gedronken had. Bij de ademanalyse bleek dat de man het dubbele promillage (1 promille) in zijn bloed had in plaats van de toegestane 0,5 promille.
Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum, dronken fietser rijdt tegen geparkeerde auto Zondag 30 maart omstreeks 11.30 uur reed een fietser tegen een stilstaande auto op de Hubertusstraat in Brunssum. Afgelopen zondagmorgen omstreeks 11.30 uur botste een 36 jarige man uit Brunssum met zijn fiets tegen op de Hubertusstraat in Brunssum geparkeerde auto. Bij de ademanalyse bleek dat de man 5 maal (2,5 promille) de toegestane (0,5 promille) hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, bonnenregen parkeren binnenstad Heerlen Zondag 30 maart werd door de politie gedurende de middag en avond intensief toezicht gehouden in de binnenstad van Heerlen. Daarbij vielen totaal 42 bekeuringen voor foutief parkeren en kregen drie personen een proces-verbaal, omdat zij een eerder opgelegde gebiedsontzegging genegeerd hadden.
Door de politie van Heerlen werd afgelopen zondag gedurende de middag- en avonduren extra gepatrouilleerd op overlastsituaties in het centrum van Heerlen. De grote hoeveelheid foutief geparkeerd staande autos viel daarbij op. De meeste bekeuringen vielen in de Honingmanstraat en de Gasthuisstraat. De overige bekeuringen vielen in de Van der Maessenstraat, de Oranje Nassaustraat en de Stationstraat. Daarnaast werden drie personen bekeurd terzake het negeren van een eerder aan hen opgelegde gebiedsontzegging.

Voerendaal, automobilist raakt rijbewijs kwijt in verband met hoge snelheidsoverschrijding
Zondag 30 maart omstreeks 17.00 uur klokte een motoragent van het VHT met de Lasergun een Duitse automobilist met 182 km/uur op de A76. Zondag 30 maart omstreeks 17.00 uur surveilleerde de agent met zijn motor op de A76 in de richting van Maastricht. Daar zag hij de 39 jarige inwoner van Aken met zijn Mercedes met hoge snelheid rijden. Met de Lasergun klokte hij een snelheid van 182 km/uur, terwijl maximaal 120 is toegestaan. Omdat de snelheid met 62 km werd overschreden werd het rijbewijs van de man ingevorderd en zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 31-03-2003 '
Lees ook