Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-05-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u) Vrijdag, 31 mei 2002

District Heerlen

Heerlen; aanrijding
Afgelopen donderdagmorgen vond op de Heerlerbaan in Heerlen een aanrijding plaats. Een 25-jarige bestuurder van een bromfiets uit Heerlen botste op de rotonde Heerlerbaan/Heesbergstraat/JF Kennedylaan tegen een fiets, bestuurd door 43-jarige vrouw uit Heerlen. De vrouw kwam bij de aanrijding met haar fiets ten val en raakte gewond. Zij werd met allerlei kneuzingen, een gecompliceerde elleboog-breuk en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; bestuurlijke maatregelen
Bij controle afgelopen donderdagavond in een pand aan de Heerlerbaan in Heerlen heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen en opgeruimd. De politie nam ondermeer een aantal groeilampen, transformatoren, hennep(kweek)plantjes en stekdoosjes in beslag. Ingeschakelde medewerkers van Essent vermoeden dat met de elctriciteitsmeter is gefraudeerd. De politie stelt een nader onderzoek in, ook naar de hennepkweker die niet werd aangetroffen. De burgemeester van de gemeente Heerlen heeft ingevolge een bestuurlijke maatregel het pand preventief gesloten. Bij controle in een ander pand aan de Heerlerbaan trof de politie diezelfde donderdagavond ruim vijfenveertig bolletjes aan met vermoedelijk verdovende middelen (heroine). In verband hiermee werden twee mannen (20/27) zonder vaste woon/verblijfplaats die aanwezig waren, aangehouden. De burgemeester heeft in het kader van een bestuurlijke maatregel het pand gesloten. De beide controles werden uitgevoerd samen met ambtenaren van de gemeente Heerlen (Handhavingsteam).

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen donderdagavond op de Looierstraat in Heerlen een (kop / staart-) aanrijding plaats. Een 50-jarige automobilist uit Landgraaf botste met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Gronsveld. Die was met zijn auto gestopt voor het voor hem rode verkeerslicht. Bleek dat de automobilist uit Landgraaf onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; verdachte autokraken aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.20 uur kreeg de politie een melding dat op een parkeerplaats aan Terworm in Heerlen in aldaar geparkeerde autos werd ingebroken. Bleek dat in een zestal geparkeerde autos was ingebroken. Bij onderzoek in de omgeving traceerde de politie een man op een fiets die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 26-jarige man uit Heerlen werd gesommeerd te stoppen, echter die fietste er vandoor. De politie reed de verdachte achterna. Vermoedelijk omdat hij op enig moment met zijn fiets slingerde (mogelijk ook doordat hij misschien wilde afstappen om er vervolgens vandoor te rennen) botste hij met zijn fiets tegen de politie-auto waardoor hij ten val kwam (in de berm). Hij raakte licht gewond, allerlei (schaaf)wonden en pijnlijke/gezwollen plekken op zijn benen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Het signalement van de aangehouden verdachte voldoet overigens ook aan het signalement van de autokraker die afgelopen woensdag op donderdagnacht op een andere parkeerplaats aan Terworm ook al in een aantal geparkeerde autos had ingebroken. Die nacht wist de autokraker na een achtervolging echter te ontkomen. De politie onderzoekt of de verdachte bij die autokraken eveneens betrokken is geweest.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 31-05-2002 '
Lees ook