Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-07-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey12.30 u) Woensdag, 31 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; winkeldief aangehouden
Personeel van een winkel aan de Weerden Poelmanstraat in Heerlen betrapte afgelopen dinsdag middag een 23-jarige man uit Heerlen bij diefstal van scheermesjes. De verdachte verzette zich echter tegen diens aanhouding (waarbij hij om zich heen sloeg) en trachtte er vandoor te gaan. De inmiddels gewaarschuwde en snel gearriveerde politie heeft de verdachte aangehouden waartegen hij zich overigens ook verzette. De man komt overigens ook in beeld terzake een winkeldiefstal afgelopen maandag (van handdoeken) in een winkelbedrijf aan de Promenade. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Afgelopen dinsdagavond vond op de Kasteellaan in Heerlen een aanrijding plaats tussen een tweetal automobilisten. Bleek dat een van de betrokken automobilisten, een 50-jarige man uit Heerlen onder invloed de auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Een 56-jarige automobilist uit Heerlen die met zijn auto door het voor hem rode verkeerslicht reed, trok afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Dr. Poelsstraat in Heerlen de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte werd bekeurd terzake het rijden door het rode verkeerslicht, kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake het onder invloed besturen van een motorvoertuig.

Heerlen; overlopen
Bewoners van een woning aan de Vullingsweg in Heerlen die afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.45 uur onraad bespeurden in de woning en beneden poolshoogte gingen nemen, ontdekten een inbreker in de woning. Die had een lap-top gestolen en maakte zich met de buit uit de voeten en rende de woning uit, daarbij achterna gezeten door een van de bewoners. Deze achterhaalde de inbreker op de Babylonstraat en sprong hem in de nek. Daarbij kwamen ze ten val waarbij de inbreker vermoedelijk op zijn gezicht terecht kwam en in zijn gezicht gewond raakte. De inbreker koos eieren voor zijn geld, liet de gestolen lap-top achter en maakte dat hij weg kwam. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. Afgelopen dinsdagavond, tussen 20.45 en 21.15 uur vond een insluiping in een woning aan de Sittarderweg in Heerlen. De onbekende insluiper(s) wisten in de woning te geraken en maakten een tv-toestel, een cd-recorder, een cassettedeck en een radio-tuner buit.

Schinveld; baldadigheid
Onbekenden hebben afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht een spoor van baldadigheid / vernieling van planten getrokken. Bleek dat in diverse (voor-)tuinen bij woningen aan de Groesweg, Begoniastraat, Leliestraat en Seringenstraat, planten en bloemen waren vernield en ook waren uitgetrokken. Daarbij waren planten en bloemen op de weg gegooid. De politie stelt een onderzoek in en is daarbij op zoek naar getuigen.

Vaals; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Maastrichterlaan in Vaals betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 18-jarige jongeman uit Baexem toen die allerlei ondergoed in zijn broek aan het stoppen was waarmee hij op een gegeven moment de winkel uitrende. Het personeel rende de verdachte achterna en wist hem samen met een passant/getuige op het Von Clermontplein in de kraag te vatten. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. Het gestolen ondergoed werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan het winkelbedrijf. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 31-07-2002 '
Lees ook