Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-04-2001 Persbericht straatrovers opgepakt (H.P. 15.20) Dinsdag, 10 april 2001

Maastricht, jeugdige straatrovers aangehouden
Twee inwoners van Maastricht zijn woensdagmorgen 4 april 2001 door de politie aangehouden kort nadat zij op de Meerssenerweg te Maastricht een straatroof pleegden. Uit het door de politie ingestelde onderzoek is gebleken dat het tweetal tevens verantwoordelijk is geweest voor twee soortgelijke misdrijven.
Op de Meerssenerweg te Maastricht werd een 20 jarige inwoner van Maastricht woensdagmorgen omstreeks 00.30 uur aangesproken door twee mannen van Noord Afrikaanse afkomst. Het slachtoffer werd meerdere geslagen met een kabelslot van een fiets. Een aantal slagen kon het slachtoffer opvangen en afweren maar hij werd ook een aantal keren pijnlijk getroffen. Tevens werd hij getroffen door een baksteen die een van beiden tegen een van zijn benen gooide met een fikse kneuzing als gevolg. Daarna werd het slachtoffer gedwongen een walkman en zijn beurs met daarin enkele tientjes af te geven. Na afgifte van de walkman en de beurs vroeg het tweetal om meer. Om aan zijn belagers te ontkomen schopte het slachtoffer een van beiden tegen een knie en rende daarna snel weg. Hij werd nog wel even achtervolgd maar daarna gaven beide belagers de achtervolging op. Het slachtoffer belde, toen hij bemerkte dat hij niet meer achtervolgd werd, snel het alarmnummer 112 waarbij hij het gebeuren vertelde en een goed signalement van beide overvallers aan de politie verstrekte.
Een politiepatrouille kon kort daarna het tweetal voor het station aanhouden. Een van beide aangehouden verdachten had de walkman en het geld van het slachtoffer nog in zijn bezit. Beiden verdachten,16 en 17 jaar oud, werden naar het politiebureau overgebracht waar zij voor verder onderzoek werden ingesloten. In de loop van de woensdag zijn beiden in verzekering gesteld.
Uit het recherche-onderzoek is bekend geworden dat het tweetal tevens verantwoordelijk is geweest voor twee straatroven die in het weekeinde van 1 april op de Markt en de Maaspuntweg hebben plaatsgevonden waarbij de slachtoffers bedreigd werden met een vuurwapen. Dit vuurwapen werd bij een doorzoeking van een woning in het stadsdeel Oostermaas aangetroffen. Het bleek een aansteker in de vorm van een vuurwapen te zijn.

De bankrekening van een van de slachtoffers van de beroving op de Markt werd dezelfde avond van de beroving nog leeggehaald. Er werd bij een pinautomaat fl. 900,- van de rekening gepind nadat het slachtoffer gedwongen werd zijn bankpas af te staan maar ook de pincode prijs te geven.
Ook bekende het tweetal verantwoordelijk te zijn voor twee bromfietsdiefstallen.

Beide verdachten zijn nog steeds ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht '


Lees ook