Dinsdag 5 Oktober

INVAL BIJEENKOMST EUROSTAR BUSINESS CLUB

Maandagavond 4 oktober 1999 is door de politie Maasland, de Economische Controledienst (ECD) en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) een inval gedaan bij een "uitbetalingavond" van het piramidespel Eurostar Business Club in een hotel in Nuland. Hierbij werden medewerkers en deelnemers van Eurostar Business Club aangetroffen. Terplaatse bleek dat de bijeenkomst onder een andere naam werd georganiseerd, namelijk Freedom Travel Club. Bij de inval zijn geen aanhoudingen verricht. Wel is administratie inbeslaggenomen, die nader onderzocht zal worden.

De afgelopen maanden zijn er in het hele land bij de ECD en de politie klachten binnengekomen van mensen, die zich opgelicht voelden door Eurostar Business Club, omdat ze hun inleg van f 5990,- in het piramidespel zijn kwijtgeraakt. Hierop is door de ECD een onderzoek ingesteld, dat geresulteerd heeft in de inval op 4 oktober. De term uitbetaling slaat op het door de organisatie uitbetalen van de "premies" aan de deelnemers, die het gelukt is andere nieuwe deelnemers te strikken.

Het door Eurostar Business Club gespeelde piramidespel vormt een kansspel volgens de Wet op de Kansspelen. De organisatie en deelname aan piramidespelen is vanaf mei 1998 strafbaar. Eurostar Business Club is een organisatie, die zich in hoofdzaak bezig houdt met het aanbieden van en in stand houden van een piramidespel. Zoals nu bekend is Eurostar Business Club een voortzetting van het voormalige piramidespel Titan. Piramidespelen, met name Titan, hebben de afgelopen jaren aandacht getrokken in de media en politiek, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot de aanpassing van de Wet op de Kansspelen.

DIEFSTAL AUTO HEESCH

Vanaf de Carpoolplaats aan de Cereslaan te Heesch is op 4 oktober 1999 een rode Nissan Primera, kenteken ZK-84-PH ontvreemd. Waarde onbekend.

DIEFSTAL AUTO OSS

Vanaf de Joannes Zwijsenlaan te Oss is op 4 oktober 1999 een witte VW Golf, kenteken VS-66-SR ontvreemd. Waarde onbekend.

DIEFSTAL AUTO OSS

Vanaf de Schubertlaan te Oss is in de nacht van 4 op 5 oktober 1999 een rode Saab 9000CS, kenteken GH-DB-94 ontvreemd. Waarde f 20.000,--

ZAKKENROLLER OSS

Van een 33 jarige vrouw uit Deursen-Dennenburg is op 5 oktober 1999 tijdens winkelen op de Eikenboomgaard te Oss de portemonnee ontvreemd met f 80,-

Van een 71 jarige man uit Oss is op 5 oktober 1999 op Terwaenen de portemonnee met f 205,- ontvreemd.

DIEFSTAL AUTOSPIEGELS BERHEM

Vanaf een Mercedes, die geparkeerd stond op de St Willibrordustraat te Berghem zijn in de nacht van 4 op 5 oktober 1999 de buitenspiegels ontvreemd. Waarde onbekend.

SNELHEIDSCONTROLE KOOLWIJK

Bij snelheidscontrole op de Berghemseweg onder Koolwijk zijn op 5 oktober 1999 10 bestuurders bekeurd. Max. 80 km. Hoogst gemeten snelheid 102 km.

SNELHEIDSCONTROLE MACHAREN

Bij snelheidscontrole op de Dorpenweg onder Macharen zijn op 5 september 1999 19 bestuurders bekeurd. Max. 80 km. Hoogst gemeten snelheid 108 km.

Deel: ' Politiebericht Maasland - 3114 '
Lees ook