Zondag 7 Maart

AUTO IN BESLAGGENOMEN

De politie heeft vrijdagavond de auto van een 35-jarige inwoonster van Oss in beslaggenomen. Surveillerende agenten zagen de vrouw rijden op de Vinkenstraat in Oss; het was de agenten bekend dat de vrouw een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Na aanhouding gaf de vrouw toe dat zij wist dat ze geen auto mocht rijden. De Osse kreeg proces-verbaal en is zonder auto weer op vrije voeten gesteld.

OSSENAREN ONDER INVLOED

Op de Hazenkamplaan in Oss heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigjarige automobilist uit Oss aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. De man verklaarde tegenover de politie dat hij ruim twintig glazen bier had gedronken en wat soft drugs had gebruikt. De Ossenaar kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Eerder die nacht werd op de Hazenakkerstraat in Oss een 22-jarige plaatsgenoot aangehouden met hetzelfde probleem. Ook hij gaf toe teveel alcohol te hebben gedronken. De man kreeg een rijverbod van vier uur en proces-verbaal. Tenslotte werd rond 05.00 uur die nacht op de Dr.van der Steenlaan in Oss een 22-jarige man uit Oss aangehouden met teveel alcohol op. Na een rijverbod van zes uur kon de man weer vertrekken.

INBREKERS BETRAPT

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie mannen op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Walstraat in Oss. De verdachten, drie Ieren in de leeftijd van 21, 23 en 24 jaar oud, hadden op het moment van aanhouding in de winkel al een hoeveelheid kleding klaargelegd om mee te nemen. Het drietal bekende de inbraak en is ingesloten. Na verhoor en proces-verbaal zijn zij zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Op de kruising Kortfoortstraat - Euterpelaan - Weth.v.Eschstraat in Oss is zaterdagmiddag een 14-jarige meisje uit Oss gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 77-jarige Osse autobestuurder de rotonde naderde en daarbij op een voor hem wachtende personenauto botste die bestuurd werd door een 21-jarige plaatsgenoot. Door de botsing werd de auto van deze bestuurder de rotonde opgeduwd, raakte daarbij het fietsende meisje en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis, de beide autobestuurders kwamen met de schrik vrij.

WONINGBRAND

In een woning aan de Laanderhof in Berghem is zaterdagavond brand uitgebroken. Het vuur werd ontdekt ongeveer een uur nadat de bewoner de open haard had aangestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle. De eerste en tweede etage van de woning liepen flinke brand-, roet- en waterschade op. Ook de belendende woningen hadden rookschade. De oorzaak en de schade zijn nog niet bekend.

INBRAAK WONING

Zaterdagavond is in zes woningen in Oss ingebroken. De daders bezochten huizen aan de Lindenstraat, Tollenstraat, Wagenaarstraat, Schubertlaan en van Anrooijstraat. Daarbij werd fotoapparatuur, bankpasjes, een mobiel t elefoon, een televisie en enkele gouden sieraden buitgemaakt. Ook mist een eigenaar een computer en een videorecorder. De daders kwamen binnen na het verbreken van een raam en/of een deurslot.

MAN GEWOND

De politie trof in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Mollegang in Oss een 51-jarige bewoner aan die een slagaderlijke bloeding had opgelopen aan een hand. Na behandeling in het zieken huis kon de man, die onder invloed van alcohol was, de agenten niet duidelijk maken hoe hij aan de bloeding was gekomen. Wel wilde hij kwijt dat hij problemen had gehad met een kennis. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis en de gemoederen zijn bedaard.

VERNIELERS AANGEHOUDEN

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Walstraat in Oss twee zestienjarige Ossenaren aangehouden. De jongens hadden kort tevoren op de Burgwal in Oss geprobeerd een fiets te stelen. Toen zij het slot niet verbroken kregen hebben ze de fiets bijna geheel vernield. Beide jongens, die onder invloed van alcohol waren, bekenden de vernieling.

Deel: ' Politiebericht Maasland - 4138 '
Lees ook