Zondag 10 Oktober

CONTROLE CROSSERS NISTELRODE

De politie Maasland heeft in het kader van het project 'crossen in de bossen' zondagmorgen gecontroleerd in een bosperceel in het gebied de Maashorst in Nistelrode. Tijdens de controle is gebruik gemaakt van een zg. G-stop (soort spijkerband) Geen enkele motorrijder is over G-stop gereden. Zij stopten allemaal na een stopteken van de politie. Tijdens de controle heeft de politie 5 motorrijders bekeurd wegens illegaal crossen. Alle motoren zijn overgebracht naar het bureau in Oss. De crossers hebben ook verschillende processen-verbaal gekregen voor technische mankementen aan de motoren. De motorrijders kwamen uit Uden en Mariaheide.

AANGETROFFEN VATEN

De politie heeft zondagmorgen in de Maas in het Wild ongeveer 50 vaten aangetroffen. In de vaten zit een nog onbekende vloeistof. De politie stelt een onderzoek in naar de inhoud en de herkomst van de vaten. De vaten zijn inmiddels afgevoerd.

ALCOHOL

Een 19 jarige inwoner van Oss is vrijdagavond bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen twee personen op een bromfiets rijden die geen helm droegen. Na controle bleek de bestuurder teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren. Tijdens een alcoholcontrole op de Oostwal in Oss vrijdagnacht gaf de politie een stopteken aan een naderende bestuurder. In plaats van te stoppen keerde hij en ging er vandoor. Tijdens de achtervolging kreeg hij diverse stoptekens waaraan hij niet voldeed. Op de Geurdenhof reed de verdachte tegen een geparkeerd staande auto. De man weigerde in eerste instantie uit zijn auto te komen. Ook weigerde hij mee te werken aan een blaasproef. Op het bureau kreeg de man, een 36 jarige inwoner van Oss, een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevor derd. Een 36 jarige inwoner van Heeswijk Dinther kreeg tijdens de alcoholcontrole een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uren.

AANHOUDING

De politie heeft zaterdagnacht een 23 jarige inwoner van Oss aangehouden. Surveillerende agenten zagen hoe de man tegen een kast met brievenbussen trapte op de Burgwal in Oss. Hij werd hierop direct door de politie aangesproken en aangehouden. In eerste instantie gaf hij een valse naam op en verzette zich vervolgens tegen de aanhouding. De man is ter ontnuchtering ingesloten en in de loop van zondagmorgen met verschillende processen-verbaal in vrijheid gesteld.

ZAKKENROLLEN

Op de jaarmarkt in Oss is zondagmiddag een inwoonster Schaijk het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Een onbekende zag kans haar portemonnee uit haar tas te halen die zij schuin over haar lichaam had hangen. Op het moment dat zij in een winkel iets af wilde rekenen zag ze dat haar tas openstond. In de portemonne zat een geldbedrag en persoonlijke papieren. Een inwoner van Nijmegen is zondagmiddag eveneens beroofd van zijn portemonnee. Terwijl hij over de Terwaenen liep voelde hij dat iemand aan zijn tas trok. Toen hij reageerde zag hij een vrouw achter hem staan die vervolgens in de menigte verdween. Zijn portemonnee bleek verdwenen te zijn.

INBRAAK IN AUTO

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Prof. Regoutstraat in Oss. Uit de auto verdween de geluidsinstallatie, 5 dozen met pakken koffie en en 2 dozen met melkstaafjes. De totale waarde is onbekend. Uit een auto die geparkeerd stond aan de Overlangelseweg in Overlangel verdween in dezelfde nacht een nog onbekende hoeveelheid gereedschap. Van de bestelauto bleek de achterdeur geforceerd te zijn. Uit een auto die geparkeerd stond aan de Eikenboomgaard in Oss verdwenen 5 geluidsboxen, een jas, een bril en een paar laarzen. Van deze auto werd het portier opengebroken. De eigenaar van een auto, die geparkeerd stond aan de Linkensweg in Oss mist gereedschap. Hij ontdekte zaterdagmorgen dat het slot van een portier opengebroken was. Zaterdagmiddag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Kerkstraat is Oss. Uit deze auto verdween de geluidsinstallatie.

Deel: ' Politiebericht Maasland - 4143 '
Lees ook