Zondag 7 Februari

ETALAGE-POP GESTOLEN

Vrijdagmiddag werd er een etalagepop gestolen uit een modezaak aan de Heuvel. Drie knapen liepen langs de winkel, waarna twee van hen ineens de zaak binnenliepen en de pop onder hun arm meenamen. In eerste instantie dacht de verkoopster dat het een geintje was maar ze zag de heren en de pop niet meer terug.

AUTO WEG

In Oss aan het Sterrebos werd in de nacht van donderdag op vrijdag een witte Opel Omega gestolen met het kenteken RG-59-TF. Ook in Oss, aan de Gewandeweg, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Golf TDI gestolen. Het kenteken is RB-DB-26.

ONGEVAL

In Oss aan de J.F. Kennedylaande Vlasakkers vond vrijdagavond een ongeval plaats. Een 22-jarige automobilist uit Zeeland reed over de J.F. Kennedylaan richting de Vierhoeksingel. Voor hem reden een drietal fietsers. Een van deze fietsers, een 15-jarige jongen uit Oss, sloeg plotseling linksaf omdat hij de Vlasakkers in wilde rijden. Hij gaf hierbij geen richting aan. Hij werd geschept door de automobilist. De fietser werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had een gebroken linkerkuitbeen.

ALCOHOL

Een 28-jarige automobilist uit Oss werd in de vroege zaterdagochtend gecontroleerd op alcoholgebruik aan de J. Zwijsenlaan. De man had te veel gedronken om zijn auto te mogen besturen en kreeg een rijverbod van 1 uur. Tevens kreeg hij een transactie aangeboden van f 390,-. Een 25-jarige automobilist uit Oss werd deze ochtend ook bekeurd voor het rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Staringstraat.De man kreeg een rijverbod van 5 uren opgelegd.

MOTOR GESTOLEN

In Oss aan het Vossehol werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een motor gestolen. Het betreft een Suzuki, GSX 750. De motor stond afgedekt in de tuin van de eigenaar. Onbekenden verwijderden het slot van de poort en van de motor en namen het voertuig mee.

CONTROLE SNELHEID

In Nuland aan de Rijksweg hield de politie een radarcontrole afgelopen zaterdag. Er waren 76.060 voertuigen die gecontroleerd werden. Er waren 653 overtreders. Zaterdagmiddag werd er een snelheidscontrole met de radar gehouden aan de Schaijkseweg in Koolwijk. 310 Voertuigen werden aan een controle onderworpen. Hiervan ontvangen 62 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 102 km per uur.

HELING

In Oss aan de Watertorenstraat hield de politie zaterdag een 13-jarige jongen uit Oss aan voor heling. De jongen verkocht telefoonkaarten voor f 9,-. De kaarten hadden echter een beltegoed van f 10,-. Het blijkt dat er een illegale handel is in gebruikte telefoonkaarten. Deze kaarten worden via valse software opgewaardeerd. De oude kaarten worden dan weer verkocht voor 40 tot 60% van de oorspronkelijke waarde. KPN zal aangifte doen voor het valselijk gebruik maken van de kaarten. De illegale telefoonkaarten zijn door de politie in beslag genomen.

DIEFSTAL GEREEDSCHAP

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een schuur aan de Rusheuvelstraat in Oss. De eigenaar vermist handcirkelzagen, een slijptol, een schaafmachine en een boormachine. De schuur was afgesloten.

TASJESROOF

Een 40-jarige vrouw uit Oss is zaterdag in de Molenstraat in Oss beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Molenstraat en werd bij de Seringenhof voorbij gefietst door een onbekende man. Deze gritste onder het fietsen haar tas uit het mandje. Hierna fietste hij weg richting Heesch. Later werd de tas door een een vinder afgegeven aan het politiebureau. De onbekende man had alleen de portemonee met inhoud uit de tas ontvreemd en de tas zelf achtergelaten op de weg.

VERLICHTINGSCONTROLE

Zaterdagavond hield de politie een verlichtingscontrole aan de JulianasingelEurterpelaan en de Nieuwe Hescheweg. Er werden 5 fietsers bekeurd voor het voeren van onjuiste verlichting. Ook een aantal automobilisten werden aangesproken. Deze konden ter plaatse met reservelampen een reparatie uitvoeren.

INBRAAK WONING

In Heesch aan het Akkerveld werd zaterdagavond een inbraak ontdekt. De bewoners vermissen horloges, kristal, de video en een telefoon.

ALCOHOL

In Oss aan de Bram van den Berghstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige automobilist uit Oss gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man had veel te diep in het glaasje gekeken om te mogen rijden. Hij kreeg dan ook een rijverbod van 5 uren. De man is al eerder met politie en justitie in aanraking geweest voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek dat de Ossenaar hiervoor nog een vonnis open had staan van f1830,- of 30 dagen hechtenis. Omdat hij niet kon betalen is de man vervolgens ingesloten.

LEERGIERIGE INBREKERS

Zondagmorgen in alle vroegte heeft de politie een 32-jarige man uit Heesch aangehouden die betrapt werd tijdens het inbreken in een container. Deze container stond aan de Ambachtstraat in Nuland en was geladen met schoolboeken voor het LBO-onderwijs De politie kreeg een tip binnen dat twee mensen zich verdacht ophielden bij de container. Hierop ging men een kijkje nemen en zag twee personen met bivakmutsen die de deur van de container openbraken. Terwijl 1 persoon op de uitkijk stond, haalde de andere een doos uit de container. Hierop ging de politie over tot aanhouding. Een van de verdachten werd aangehouden, de ander kon ontkomen. De man is ingesloten.

INBRAAK

In Oss aan de Rossinistraat werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een kantorenpand. De ongewenste bezoekers hadden het voorzien op twee laptops.

Deel: ' Politiebericht Maasland - 5631 '
Lees ook